Connect with us
Publicitate

Economic

Producătorul de panificație Vel Pitar, cu o fabrică de pâine şi la Braşov, a fost vândut la mexicani

Publicat

pe

Publicitate

Producătorul de panificație Vel Pitar, cu o fabrică de pâine şi la Braşov, cel mai mare producător de pâine din România, controlat de fondul de investiții Broadhurst Investments, a fost vândut grupului mexican Bimbo, unul dintre cele mai mari din lume pe această nișă, au transmis pentru Profit.ro surse apropiate tranzacției.

Întreaga tranzacție este apropiată de 200 milioane euro.

Potrivit surselor Profit.ro, tranzacția este finalizată și urmează a fi anunțată săptămâna viitoare pe bursa mexicană, unde este listat grupul Bimbo, odată cu redeschiderea acesteia.

Bimbo, fiind un grup de panificație, a preferat să cumpere numai Vel Pitar, nu și business-ul de morărit Șapte Spice, controlat de același fond de investiții american Broadhurst, administrat de NCH, conform informațiilor Profit.ro.

Publicitate

Vel Pitar a fost delistată de la bursă în 2006 de acționarul majoritar Broadhurst, condus de managerul Andrei Siminel. Vel Vitar este parte a grupului New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Andrei Siminel.

Reprezentanții NCH au confirmat informațiile Profit.ro.

„Acțiunile societății Vel Pitar SA au fost vândute către grupo Bimbo.

Vel Pitar este o companie deținută de investitori americani (NCH Capital), dar construită și condusă de o echipă exclusiv românească, pe un parcurs de peste 24 de ani.  Este cel mai mare producător de pâine și produse de panificație din România, dar mai mult decât a fi un producător de „pâine”, Vel Pitar este o companie inovatoare.

Pentru echipa NCH România, această tranzacție reprezintă al 27-lea exit de mare succes din companiile deținute, la care se adaugă 873 de tranzacții de exit mai mici, dar de peste 50.000 euro fiecare, situând echipa NCH România în top 1% mondial ca IRR pe termen lung.

Grupul de manageri români lucrează în continuare la atragerea de noi resurse prin European Investment Fund, NCH și alți investitori.

Suntem specializați nu doar în restructurarea companiilor, ci am evoluat în cei peste 20 de ani de când lucrăm împreună către creșterea companiilor administrate și atingerea potențialelor maxime de performanță”, au transmis aceștia pentru Profit.ro.

În 2021, ultimul an raportat, Vel Pitar a avut afaceri de 586,2 milioane lei și un profit net de 68,5 milioane lei, cu peste 1.900 de angajați.

Compania a fost lansată pe piață în 2001, după ce Broadhurst Investment a preluat companiile românești din industria panificației Mopariv Vâlcea și Berceni București și le-a unit sub acest brand, alături de fabricile Granpan Tecuci și Panegrano Cluj.

Date prezentate în toamnă de Profit.ro relevă că firmele care se ocupă cu producția și comercializarea produselor de panificarie se află pe o pantă ascendentă, în top fiind Vel Pitar, cu o cifră de afaceri în 2021 mai mare cu 5% comparativ cu anul precedent.

Grupul mexican Bimbo, pe piață din 1943, este unul dintre cele mai importante la nivel global, cu operațiuni în 33 de state din America, Europa, Asia și Africa și 197 de brutării, având afaceri anuale de circa 15 miliarde dolari.

În Europa mai este prezent în Spania, Franța, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Rusia, Elveția și Ucraina.

Anul trecut, grupul Bimbo a raportat vânzări de 17,2 miliarde dolari și un profit net de 788 milioane dolari.

Grupul are peste 100 de branduri, precum Marias, Takis, Canelitos.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes