Economic
Producătorul de ambalaje DS Smith Packaging investeşte peste 13 milioane de euro în fabrica din Ghimbav. Creşte capacitatea şi reduce emisiile de carbon

Producătorul de ambalaje DS Smith Packaging investeşte peste 13 milioane de euro în fabrica din Ghimbav,pentru reducerea emisiilor de carbon, lucrările urmând să fie finalizate în acest an.
Investiţia va sprijini înlocuirea materialelor plastice problematice alături de clienţi, va creşte capacitatea de producţie cu peste 20% şi va îmbunătăţi productivitatea. Scopul companiei este să atingă Net Zero emisii de dioxid de carbon până în 2050, transmite zf.ro.
„Investiţia strategică de 13 milioane de Euro reflectă angajamentul DS Smith de a dezvolta soluţii inovatoare de ambalare pe bază de hârtie pe piaţa din România. Având în vedere că 56% dintre consumatori caută activ să reducă utilizarea plasticului, vom putea să ne susţinem mai bine clienţii în îndeplinirea cerinţelor de sustenabilitate. De asemenea, investiţia va contribui şi mai mult la decarbonizarea operaţiunilor şi la accelerarea soluţiilor circulare, susţinând ambiţia noastră de a dezvolta soluţii de ambalare sustenabile.”, a declarat Reinier Schlatmann, Director General Regional, DS Smith Packaging în Europa de Est, potrivit zf.ro.
Modernizările de la Ghimbav vor reduce consumul de gaz al fabricii cu 12% şi vor reduce emisiile de carbon cu 210 tone de CO2 pe an. În plus, este inclus un nou sistem de iluminat cu LED, ca parte a unui program global DS Smith, contribuind astfel la obiectivul companiei de a reduce emisiile de carbon cu 46% până în 2030.
Investiţia va include instalarea unor echipamente care cresc capacitatea de producţie cu peste 20%.
„Suntem încântaţi de investiţia semnificativă care ne îmbunătăţeşte capabilităţile echipamentelor şi capacitatea de producţie. Aceste îmbunătăţiri încurajează echipa noastră să dezvolte modele de ambalaje inovatoare, conferă un control al calităţii îmbunătăţit, pentru minimizarea risipei şi livrează grafică de ultimă generaţie. De asemenea, tehnologiile avansate ne permit să abordăm în mod eficient cerinţele provocatoare de sustenabilitate.”, a spus Christian Schmidt, Director General DS Smith Packaging România.
Divizia din România face parte din Grupul DS Smith, fiind prezentă pe plan local cu 2 fabrici de ambalaje, în Ghimbav şi în Timişoara, 3 puncte de lucru de tip Service Center, în Timişoara, Piteşti şi Bucureşti şi un birou de vânzări în Bucureşti. Cu peste 400 de angajaţi în România, compania deserveşte atât clienţi locali, cât şi internaţionali, din toate sectoarele: industrial, auto, FMCG, comerţ online, fructe şi legume.
-
Evenimentacum 2 zile
„Milionarul de carton”. Așa îl denumesc cunoscuții pe omul de afaceri din Brașov, Călin Donca. Apropiații spun că imaginea familistului convins și a afaceristului prosper ar fi doar de fațadă
-
Fapt diversacum 3 zile
VIDEO / Lucrările la Sala Polivalentă din Brașov sunt în grafic. Imagini de la construcţia celei mai mari săli de sport din România
-
Evenimentacum 3 zile
Trafic blocat pe DN 73, Pitești – Brașov. O conductă de gaze a fost spartă de un utilaj
-
Evenimentacum 2 zile
Cine sunt cei doi tineri din Holbav care au murit după ce s-au lovit violent cu motocicletele. Pe amândoi îi chema George, erau prieteni de mici, aveau povești de viață similare, iubeau motoarele, iar acum și-au găsit sfârșitul împreună
-
Economicacum 3 zile
Un proiect în valoare de 70 de milioane de euro va fi construit în Poiana Brașov: „Va fi unul dintre cele mai prestigioase din estul Europei. 75 de proprietăți, reședințe de lux concepute la cele mai înalte standarde”
-
Evenimentacum 3 zile
Un urs a fost împușcat în Sfântu Gheorghe. Primarul orașului spune că echipa de intervenție a urmărit animalul sălbatic vreme de trei ore
-
Economicacum 3 zile
4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu. Mulți se plâng că nu sunt buni negociatori ai propriilor salarii
-
Turismacum 2 zile
VIDEO / O vloggeriță din SUA, impresionată până la lacrimi de frumuseţea Braşovului şi de cât de impozantă este Biserica Neagră: „Chiar este una dintre cele mai nebunești clădiri pe care e posibil să le fi văzut până acum”