Connect with us
Publicitate

Economic

Prodlacta Brașov și-a cerut insolvenţa. Compania avea în primul semestru datorii de peste 30 de milioane lei

Publicat

pe

Prodlacta, unul dintre cei mai mari producători locali de lactate, având simbolul bursier PRAE, şi-a cerut insolvenţa, conform datelor de pe site-ul Tribunalului Braşov, unde a fost depus dosarul. Conform datelor de pe site-ul tribunalului cererea de deschiderii procedurii de insolvenţă a fost făcută “la cererea” debitorului (Prodlacta SA n-red), iar la creditor este trecută compania SC SLF PROTECT SECURITY SRL, PRIN REPREZENTANT LEGAL.

Publicitate

Prodlacta este unul dintre cei mai mari producători de lactate, având o unitate de producţie în cartierul Bartolomeu din Braşov. În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 142 de milioane de lei, în creştere cu 34% faţă de anul precedent. Profitul net a depăşit 2 milioane de lei, de peste trei ori mai mare decât în anul precedent. Numărul de angajaţi a fost de aproape 300, conform datelor de la Ministerul de Finanţe, notează zf.ro.

Prodlacta este listată la Bursa de Valori Bucureşti, având simbolul PRAE. Compania avea în primul semestru datorii curente de peste 30 de milioane de lei.

Dacă cererea de insolvenţă se aprobă, Prodlacta ar fi la a doua experienţă de acest fel. În 2011, Prodlacta a intrat în insolvenţă însă după circa doi ani a scăpat de această etapă.

Publicitate

Prodlacta are 42,1 mil. lei capitalizare, iar cei mai mari acţionari sunt JLC Germany GmbH (27,91%), JLC SA Chişinău (27,53%), JLC Investment GmbH (10,73%) şi statul român, prin AAAS (3,74%).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes