Connect with us
Publicitate

Eveniment

Procurorii extind urmărirea penală în cazul exploziei de la Crevedia. 132 de persoane s-au constituit parte civilă în dosar și cer daune de peste 26 de milioane de euro

Publicat

pe

Două noi acuzații aduc procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul exploziei de la Crevedia, județul Dâmbovița. Anchetatorii au decis să extindă urmărirea penală pentru infracțiunile de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Aceste infracțiuni îi vizează pe patronii firmei de GPL, cât și compania care este persoană juridică în dosar.

Publicitate

Față de inculpații din acest dosar procurorii au cerut prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu încă 30 de zile.

„Procurorul a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 București prelungirea măsurii arestării preventive a celor doi inculpați, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 05 noiembrie 2023, până la 04 decembrie 2023, inclusiv”, au transmis reprezentanții Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În referatul cu propunere de prelungire a măsurii arestării preventive, s-a reținut că prelungirea măsurii arestării preventive se impune prin raportare atât la modalitatea concretă de săvârşire a faptei.

Publicitate

„Inculpații, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puțin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societății o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități”, au mai transmis procurorii.

În același timp, procurorul de caz consideră că inculpații trebuie să rămână în spatele gratiilor din cauza consecințele produse în urma exploziilor și incendiului violent produs pe data de 26 august. Bilanțul dezastrului este următorul: 6 persoane decedate, 55 persoane care prezintă leziuni corporale, 7 case distruse total, 82 distruse parțial, alte distrugeri materiale semnificative-autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor pe o rază de aproximativ 1,5 kilometri.

Din cercetările efectuate, rezultă că dispozițiile procesual-penale cu privire la persoana vătămată sunt incidente față de 169 de persoane. Până în acest moment al urmăririi penale au fost audiate, în calitate de persoană vătămată, 158 de persoane. Dintre acestea, 132 de persoane s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 26.463.543 euro și 615.535 lei. Totodată, un număr de 27 persoane au fost audiate în calitate de martor, majoritatea fiind angajați ai societății comerciale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes