Connect with us
Publicitate

Social

Problemele de la Spitalul modular COVID continuă, 23 de asistente au renunțat la sujbe după doar o săptămână

Publicat

pe

Probleme continuă la unitatea modulară ATI pentru pacienții cu Covid-19, echipată complet dar fără personal medical suficient. Au fost organizate concursuri, s-au făcut angajări în cadrul personalului sanitar, dar multe cadre medicale nou venite au renunțat după nici o săptămână, în condițiile în care numărul pacienților cu coronaviroză este în creștere, transmite Radio România Brașov FM.

Publicitate

“La secția ATI modulară, în prezent, sunt pacienți aduși. Problema cu care se confruntă unitatea medicală este legată de numărul de cadre medicale. Au fost angajate 35 de asistente. Din păcate, după o săptămână, 23 au renunțat la postul pe care l-au câștigat prin concurs. A urmat, din nou, altă procedură de concurs. Să sperăm că, în final, vom avea personalul medical necesar pentru a putea să facem față situației critice prin care trecem la ora actuală”, a adăugat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.


Unitatea modulară de ATI COVID are 28 de paturi, din care 14 de terapie intensivă şi 14 de terapie intermediară. Managerul spitalului, dr. Călin Cobelschi a menținat la rândul său că se caută în continuare personal calificat.

Angajările se fac rapid, însă formarea unui om durează, iar impactul noilor angajaţi cu locul de muncă a fost atât de puternic până acum, încât majoritatea acestora au renunţat. Astfel, din 35 de asistente de ATI angajate în 3 septembrie, am rămas cu 12. Astăzi au fost scoase la concurs 24 de posturi.

Publicitate


De altfel, în privinţa necesarului de medici, asistente şi infirmiere de terapie intensivă, dr. Cobelschi a atras atenţia că Spitalul Judeţean Braşov trebuie să asigure în egală măsură personalul pentru terapia intensivă COVID – cu 28 de paturi, cea non-COVID – cu 20 de paturi, precum şi 10 paturi la Staţionarul Mârzescu.

Sursa citată a precizat că ar trebui minimum 35 de medici anestezişti pentru a asigura cele trei ture atât în secţiile de terapie intensivă, cât şi în sălile de operaţii. În schimb, la ora actuală sunt doar 14 medici. La personalul mediu, situaţia este similară. Ar trebui să existe peste 100 de asistente, însă sunt doar 58. La infirmiere, ar trebui cam 50 de angajate pe tură şi sunt doar 17, iar la brandardieri, conform normării, ar fi nevoie de 10, iar în momentul de faţă sunt doar 4.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes