Connect with us
Publicitate

Economic

Probleme pentru Revolut? Compania a anunțat disponibilizări

Publicat

pe

Fintech-ul Revolut din Marea Britanie, care a fost evaluat la 5,5 miliarde de dolari şi care a anunţat recent în România un portofoliu de peste 1 milion de clienţi, a concediat aproximativ 60 de angajaţi în urma crizei provocate de COVID-19. Măsurile restrictive și scăderea turismului par să fi avut un impact negativ asupra firmei care genera o bună parte din venituri din comisionale încasate la tranzacțiile POS.

Nikolay Storonsky, CEO-ul rus al Revolut, a anunțat disponibilizările, iar un reprezentant al Revolut a declarat pentru Financial News London:

Publicitate

„Ca orice afacere, a trebuit să facem economii de costuri, acolo unde este posibil. Am depus toate eforturile pentru a proteja fiecare loc de muncă, cu inițiative precum diminuarea salariilor, dar, în ciuda acestor eforturi, a trebuit să anunțăm o redundanță de aproximativ 60 de roluri din cele 2.200 active la nivel global”.

Reprezentat Revolut

Luna trecută, conducerea Revolut a încercat să reducă costurile operaționale și să își mențină rezervele de numerar, oferind angajaților acțiuni şi reducând în același timp salariile.

De menționat este faptul că fintech-ul Monzo(nu este prezent în România), unul deintre principalii competitori ai Revolut în Marea Britanie a anunțat de asemenea reduceri de personal, aceștia fiind nevoiți să disponibilizeze cca. 120 angajați luna trecută.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes