Connect with us
Publicitate

Administrație

Probleme legate de furnizarea cornului și a laptelui în școlile din Brașov. Ce nereguli au fost sesizate

Publicat

pe

Publicitate

Nici nu a debutat bine, că deja programul „cornul și laptele” a iscat nemulțumiri în rândul părinților și cadrelor didactice de la mai multe unități de învățământ din Brașov. Aceștia spun că în unele unități de învățământ, produsele destinate elevilor nu ar fi fost livrate. În alte situații, au fost semnalate probleme legate de valabilitatea acestor produse.

Reprezentanții primăriei Brașov au făcut precizări, legate de aceste situații semnalate.

„1. De la debutul programului, primăria nu a primit nici o sesizare legată de sincopele în furnizare. Astăzi am verificat situația. Am constatat că într-adevăr au existat două situații în care la o școală s-au livrat doar merele, în două zile diferite, iar la o altă școală, produsele au fost livrate cu întârziere. Am notificat furnizorul cu privire la această situație, motivul invocat de acesta a fost că fiind la început, unul dintre șoferi nu a livrat la toate adresele. Menționăm că plata produselor se face în funcție de avizele de primire semnate de reprezentantul școlii.

2. Termenul de valabilitate pentru corn, conform contractului, este de maxim 7 zile. Pentru a se asigura că aceste cornuri vor fi consumate proaspete, producătorul a ales ca termenul de valabilitate de pe ambalaj să fie mai scurt (produsul care avea termenul de valabilitate 18 ianuarie, a fost produs în noaptea dintre 15 și 16 ianuarie, conform informațiilor comunicate de furnizor).

Publicitate

3. Aceste produse sunt furnizate zilnic, astfel că nu se pune problema de a pune la dispoziția copiilor produse vechi. Produsele furnizate școlilor au ca destinație acest program, lucru evidențiat și pe ambalaj, unde se menționează că produsele nu sunt destinate comercializării, deci în nici un caz nu sunt lichidări de stoc.

4. În ceea ce privește furnizarea de produse lactate, deoarece a avut loc o verificare inopinată a organismului de certificare a produselor bio, Ecocert (finalizat fără neconformități, conform raportului de control și prelevare de probe), furnizarea acestor produse va începe din data de 25 ianuarie”, au spus reprezentanții primăriei Brașov.

Elevii din Brașov au început să primească aceste produse din data de 12 ianuarie. Potrivit înțelegerii contractuale, în zilele de luni, elevii brașoveni vor primi corn și iaurt, iar marțea și miercurea – corn și lapte, urmând ca în zilele de joi și vineri să primească mere și biscuiți.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes