Connect with us
Publicitate

Eveniment

Probleme grave la Râşnov. Sute de oameni acuză probleme digestive, au stări de vomă şi febră. Locuitorii dau vina pe apa de la robinet

Publicat

pe

Este alertă în Râşnov după ce sute de oameni au început să se simtă dintr-o dată rău. Toţi au aceleaşi simptome digestive. Autorităţile încearcă să afle cauza, după ce localnicii au golit rafturile farmaciilor, în goana după medicamente. Până atunci, le-au recomandat oamenilor să nu mai bea apă de la robinet, transmite observatornews.ro.

„Toată lumea are. E o problemă generală în Râşnov. 90% din persoanele care au venit azi şi ieri au aceeaşi problemă.”, spune o farmacistă din Râşnov.

Tot oraşul Râşnov pare să treacă printr-o epidemie de probleme digestive. În farmacii, toată lumea caută aceleaşi medicamente.

„Cam astea s-au dat, de două zile încoace. Din ce cauză? De la apă. Eu cred că de la apa potabilă. Aşa se zvoneşte.”, spune o altă farmacistă.

Publicitate

„Vin clienţii şi ne spun, la magazin. Că nu se simt ok, nu se simt bine. Ei zic că de la apă că vin şi cumpără apă plată.”, spune o vânzătoare din Râşnov

În oraşul cu 15.000 de locuitori, cel puţin 200 s-ar fi îmbolnăvit în ultimele zile. Câteva zeci au şi ajuns la spital. Iar oamenii suspectează că situaţia ar fi apărut din cauza apei de la robinet.

„Ieri am avut probleme şi eu şi fetiţa. Stări de vomă, febră, ne-am stricat la burtă.”, spune o localnică.

„A băut apă de la chiuvetă şi a durut-o burta, a vomat. Aseară am fost la urgenţă cu ea.”, explică alt râşnovean.

„Punctul maxim a fost ieri (n.r. 20 iunie) când ambulanţele au fost solicitate pentru un număr de 11 persoane care au fost transportate la Spitalul de Boli Infecţioase.”, spune dr. Steluța Coțiu, director medical Ambulanța Brașov.

„Vorbim despre un număr, până într-o sută de persoane care prezintă simptome de tip vărsătură, frison, unii diaree, stare generală modificată.”, transmite Andrea Neculau, director DSP Brașov.

Societatea de distribuţie a apei susţine că ultimele analize, făcute acum două săptămâni, au arătat că apa din Râşnov este potabilă.

„Nu este de la apă. Persoane care au simptome, le-am sunat: Mă, ce-aţi păţit? Eu am mâncat pepene stricat. A doua persoană are simptome şi el nu bea apă de la robinet.„, spune Rareş Secărenu, director general societate distribuţie apă.

DSP a luat din nou probe şi recomandă populaţiei să bea apă îmbuteliată până când află ce s-a întâmplat de fapt.

„Recomandăm populaţiei să evite apa de robinet, evident să o consume fiartă.”, spune  dr. Andrea Neculau, director DSP Brașov:

Analizele vor fi gata în trei zile.

Un material video despre acest subiect puteţi urmări pe observatornews.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes