Connect with us
Publicitate

Social

„Probele de la BAC sunt mai cinstite decât proba de matematică de la Evaluare”

Publicat

pe

Din cauză că anul 2020 a fost unul al provocărilor pentru educația românească, iar pandemia de COVID-19 a închis școlile și a mutat cursurile în online – Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat s-au ținut în condiții speciale – postul de televiziune Digi 24 a cerut părerea unui specialist în educaţie despre aceste două teste pe care elevii români au trebuit să le suţină.

Marian Staș, expert în educație a declarat pentru postul de televiziune că „există o diferență de valență între Evaluare și Bacalaureat. Probele de Bacalaureat sunt mai cinstite, spre deosebire de proba de matematică de la Evaluare, care este menită să ducă repede copiii dinspre gimnaziu spre liceu, fără mari probleme. De aceea au apărut situații aberante, cum ar fi medii minime de 9,96. Astea nu sunt subiecte bine făcute, sunt subiecte incorect făcute.

Cea mai asurzitoare tăcere din educație este tăcerea curriculară, acolo e cartoful cel mai fierbinte, în preuniversitar.

Dacă în continuare rămânem într-un model depășit feroce de timp, nu ajungem foarte departe. Din punctul de vedere al trecerii în sec XXI, anul școlar 2020-2021 e nepregătit, pentru că nu s-a întâmplat nimic în stânga de natură a conduce la rezultate semnificative pe partea dreaptă„.

Publicitate

foto: sparknews.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes