Connect with us
Publicitate

Eveniment

Proaspăt eliberat din închisoare, Cristian Cioacă ar putea ajunge, din nou, în fața judecătorilor. Familia Elodiei Ghinescu vrea să îl execute pe fostul polițist pentru a plăti daunele morale de aproape 400.000 de euro, stabilite de instanță

Publicat

pe

Deși acum se bucură de libertate, Cristian Cioacă nu scapă de emoțiile revenirii în sala de judecată. Familia Elodiei Ghinescu vrea să recupereze de la fostul polițist daunele morale stabilite de instanță în 2014, atunci când a primit condamnarea la închisoare de 15 ani și 8 luni. Magistrații au hotărât ca Cioacă să plătească 150.000 de euro Emiliei Ghinescu, mama Elodiei Ghinescu, 100.000 de euro lui Robert Constantin Ghinescu, fratele Elodiei și de 130.000 de euro daune morale către Patrik Matei Cioacă, fiul lui Cristian Cioacă și al Elodiei Ghinescu.

Publicitate

Într-un interviu pentru stirilekanald.ro, Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a declarat că a demarat toate procedurile legale pentru ca fostul polițist să fie executat silit și să plătească despăgubirile stabilite de judecători.

„Cioacă nu a achitat daunele morale pe care instanța le-a stabilit să i le achite mamei Elodiei, fratelui, fiului. Nu putem reține faptul că a fost o persoană de bunăcredință. În momentul în care a suprimat viața Elodiei, erau bani în cont, avea imobile. A încercat să înstrăineze cu rea credință bunurile de care ar fi trebuit să beneficieze copilul. Ar fi trebuit să intre la masa succesorală. Doamna Ghinescu își va continua executarea pentru că a pornit un dosar de executare împotriva lui Cristian Cioacă pentru a achita daunele stabilite prin sentința prin care a fost condamnat că i-a suprimat viața Elodiei”, a mărturisit avocata Crina Radu.

Încă din ziua eliberării lui Cristian Cioacă, avocata Crina Radu a spus că presupusul ucigaș al Elodiei nu ar fi trebuit să fie eliberat condiționat și că pedeapsa aplicată a fost mică în comparație cu gravitatea faptelor comise.

Publicitate

„În opinia noastră, a mamei Elodiei, a familiei Elodiei, nu ar fi trebuit să beneficieze de eliberare condiționată. Oricum pedeapsa aplicată a fost mică, raportat la gravitatea faptelor comise. Ar fi trebuit să execute întreaga pedeapsă. A suprimat viața mamei copilului. Și-a lipsit copilul, practic, la vârsta de 2 ani și 4 luni, de prezența mamei. A încercat să distrugă probele din dosar. Nici acum nu știm ce a făcut cu corpul Elodiei. A dat publicității conținutul emailurilor Elodiei, era viața ei privată acolo. A săvârșit fapte foarte grave. Nu a manifestat nici cel mai mic regret față de faptele pe care le-a comis”, a declarat Crina Radu, pentru aceeași sursă.

Mama celebrei avocate, care a dispărut în 2007, nu își poate găsi liniștea atât timp cât nu a aflat ce s-a întâmplat cu fiica sa. Cu toate că își plânge fiica la un mormânt gol, femeia s-a ocupat în toți acești ani de toate pomenile fiicei sale.

„Elodia are un mormânt gol. Doamna Ghinescu i-a amenajat un mormânt gol. Are o piatră funerară, însă nu este nimic acolo. Este un lucru grav că el nici măcar nu a binevoit să spună ce a făcut cu corpul Elodiei. Dacă mai există ceva din el, să poată să fie acolo, să poată să beneficieze și ea de o înmormântare creștinească, potrivit obiceiurilor. Doamna Ghinescu i-a făcut parastase. A trebuit să dea de pomană pentru Elodia, conform obiceiurilor. Cristian Cioacă nu a binevoit să îi dea niciun lucrușor de-al Elodiei, deși Elodia avea nenumărate perechi de pantofi, articole de îmbrăcăminte, poșete, era o femeie foarte elegantă. Tot timpul își cumpăra lucruri. Doamna Ghinescu a trebuit să cumpere pantofi, îmbrăcăminte, poșete ca să îi dea de pomană. Cristian Cioacă nu i-a dat nimic din ce avea Elodia”, a mai spus avocata.

Mama Elodiei încă mai speră că va afla adevărul despre fiica sa, pentru că soțul ei și-a căutat fata până a murit.

„Pe parcursul procesului, tatăl Elodiei a decedat. Pentru că dumnealui mergea prin păduri, o căuta cu prietenii lui. Își lua tot felul de obiecte și mergea să o caute. L-a afectat foarte mult. Și pe doamna Ghinescu, pe fratele. Pe toată familia Elodiei a afectat-o. Aveau o relație foarte apropiată cu părinții, cu fratele. Se ajutau reciproc”, a mai spus avocata Crina Radu în exclusivitate pentru stirilekanald.ro.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes