Connect with us
Publicitate

Administrație

„Priza la stâlp” pentru mașinile electrice, în teste la Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Municipalitatea braşoveană are în plan să instaleze staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe trei stâlpi de iluminat din oraş, printr-un proiect cu finanţare europeană, anunță BZB.

Pentru a implementa acest proiect, Primăria Braşov va supune aprobării Consiliului Local Braşov, în şedinţa de plen din 19 martie, un proiect de hotărâre privind aprobarea unei convenţii-cadru de parteneriat în vederea dezvoltării infrastructurii urbane de încărcare a bateriilor autovehiculelor electrice din cadrul proiectului pilot „EV charging from lampposts” cofinanţat de EIT Urban Mobility.

„Soluţia SimpleCharge de a instala staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe stâlpii de iluminat stradal este o soluţie promiţătoare care poate contribui la creşterea accesibilităţii şi a disponibilităţii infrastructurii de încărcare”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

„După instalarea staţiilor, se va trece la testarea soluţiei de încărcare a autovehiculelor electrice pe o perioadă de şase luni, fără costuri pentru utilizatorii finali, în condiţiile prevăzute in cadrul de parteneriat propus spre aprobare”, se mai arată în referat.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes