Connect with us
Publicitate

Eveniment

Prințul Paul al României a fost prins în Malta. Curtea de Apel Braşov l-a condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare

Publicat

pe

Publicitate

Prințul Paul al României a fost prins de oamenii legii în vacanță în Malta. Totul vine după ce în urmă cu doar trei săptămâni, Franța a respins extrădarea.

Prințul Paul Phillipe al României a fost găsit de oamenii legii în vacanță, într-un resort din Malta. Acesta a fugit din țară în anul 2020, după ce a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare. Cooperea dintre polițiști români și cei din Malta a fost una foarte bună, motiv pentru care prințul Paul a fost reținut. Acum urmează ca România să ceară extrădarea lui.

Prințul Paul al României a fost prins în Malta

Prințul Paul Phillipe al României a fost descoperit într-un resort din Malta. Totul vine la scurt timp după ce oamenii legii au încercat să-l extrădeze din Franța. Mai exact, pe data de 6 aprilie, reprezentanții Ministerului de Justiție au declarat că autoritățile din Franța au respins predarea prințului către autoritățile din România.

Publicitate

Ulterior, acesta a plecat în vacanța în Malta, timp în care mandatul era încă activ. Tocmai de aceea, polițiștii români au putut colabora cu cei din Malta pentru a reuși să-l prindă pe prințul fugar. Se pare că și de această dată, procedura va fi similară cu cea pe care autoritățile române au derulat-o deja în Franța, însă în zadar. Se va cere extrădarea sa, însă rămâne de văzut dacă va fi sau nu trimis în țară, unde are o condamnare definitivă de 3 ani și 4 luni de închisoare, în dosarul retrocedării ilegale a Pădurii Regale Băneasa.

De menționat este faptul că această condamnare a fost făcută în luna decembrie a anului 2020, moment în care a și fost dat în urmărire. Mai mult, pe data de 17 mai 2023, Ministerul Justiției a prezentat o situație a persoanelor care sunt date în urmărire pentru executarea unor pedepse date de instanțele din România.

În tot acest timp, Prinţul Paul a fost urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare emis de Curtea de Apel Braşov la data de 18.12.2020. Acesta a primit pedeapsa de 3 ani și 4 luni de închisoare, fiind condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă și complicitate la abuz în serviciu, pagubă fiind de 9.523.769

euro. Ulterior, prințul a fost descoperit pe teritoriul Franței, iar autoritățile de acolo au solicitat și și sentința de condamnare. Cu toate acestea, după ce o scurtă perioadă a fost ținut în arest preventiv de CA Paris, a fost eliberat pe cauțiune.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes