Connect with us
Publicitate

Eveniment

Primul zbor de pe Aeroportul Braşov, primul cu probleme! Mai mulţi pasageri au rămas la sol pentru că aeronava a decolat mai repede: „A plecat mai repede avionul”

Publicat

pe

Au rămas la sol! Este vorba despre câțiva pasageri care ar fi trebuit să plece la Stuttgart cu primul avion care a decolat de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav.

Deși au spus că au venit la timp pentru check-in, aeronava Dan Air cu care ar fi trebuit să se deplaseze ar fi plecat mai devreme, transmite Radio România Braşov FM.

”Da, ar fi trebuit să fim printre primii, dar a plecat avionul la 10.00. Așteptăm un altul”, ne-a spus una dintre doamnele care ar fi trebuit să zboare cu primul avion către Stuttgart.

”Încercăm să rezolvăm. A plecat mai repede avionul”, ne-a spus un alt pasager.

Publicitate

”Nu am timp. Trebuie să mă uit pe zobor pentru că s-a anulat”, ne-a răspuns o altă pasageră supărată de situația creată.

Alexandru Anghel, directorul Aeroportului Brașov, a sugerat că a fost vorba despre o comasare a zborurilor din cauza programului redus de funcționare a Aeroportului Brașov, detaliu (n.r. comasarea) despre care însă nu a putut să ofere detalii, acest lucru revenind în sarcina reprezentanților companiei.

În schimb, directorul regional ROMATSA, Florin Manta, a declarat că, în mod normal, pasagerii ar fi trebuit anunțați despre orice schimbare survenită în programul companiei aeriene și care le-ar fi impietat deplasarea.

Acesta a mai explicat și de ce Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, inaugurat în această dimineață, are program de funcționare de la 7.00 la 19.00 seara, oră după care cerul Brașovului se închide:

”Nu este vina noastră!

Noi trebuie să respectăm niște reglementări internaționale, controale de trafic care nu se fac peste noapte. Deci inclusiv pregătirea celor cinci de astăzi a durat trei luni de zile, s-a făcut doar în simulator. Dan Air nu are contract cu noi, ci cu aeroportul. Noi n-avem nicio treabă, adică noi suntem un prestator de servicii. Noi din start am spus că mai mult de 12 ore într-o prima fază, noi nu putem asigura și asta se știe de la începutu semnării acordului cu Aeroportul Brașov. Noi așa ne-am dimensionat și tot proiectul s-a derulat plecând de la acest număr de ore, pentru că dacă cineva ne-ar fi cerut să deschidem 24 din 24 din prima zi, atunci Aeroportul Brașov s-ar fi deschis probabil peste 1 an și jumătate, nu acum”.

Redactorii Radio România Brașov au încercat să ia un punct de vedere și din partea companiei Dan Air, însă până la aceasta oră, reprezentanții companiei nu au putut fi contactați.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes