Connect with us
Publicitate

Administrație

Primul zbor de pe Aeroportul Brașov – Ghimbav a fost programat pentru jumătatea lunii decembrie. Atunci vor fi calibrate echipamentele de radionavigație

Publicat

pe

Autoritățile din Brașov se apropie cu pași repezi de momentul deschiderii oficiale a aeroportului internațional Brașov – Ghimbav. Reprezentanții Consiliului Județean și partenerii implicați în acest proiect au pus la punc ultimele detalii pentru implementarea serviciilor de navigație aeriană. Cu acest prilej, a fost analizat stadiul implementării graficului consolidat al activităţilor necesare în vederea operaţionalizării Aeroportului.

„Suntem în grafic cu activităţile pe care fiecare din părţile implicate în operaţionalizarea AIBG şi le-a asumat, avem stabilite termene precise şi facem toate demersurile necesare pentru a le respecta. În cadrul şedinţei am abordat şi aspectele care ţin de organizarea zborului de calibrare a echipamentelor de radionavigaţie, programat pentru jumătatea lunii decembrie”, a declarat Alexandru Anghel, directorul Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” RA.

Proiectarea spațiului aerian şi a procedurilor de zbor instrumentale s-a încheiat, iar documentaţia privind procedurile satelitare convenţionale pe baza cărora controlorii de trafic de la Arad vor eşalona zborurile în timp şi spaţiu şi vor asista piloţii în timpul procedurii de decolare şi aterizare pe pista de la Ghimbav, a fost predată la Autoritatea Aeronautică şi este în etapa de verificare.

De asemenea, participanţii au fost informaţi că pe amplasamentul Aeroportului a fost montat echipamentul ILS (Instrument Landing System), produs de compania italiană Thales şi că în perioada următoare vor fi instalate echipamentele DVOR şi DME, care au fost de asemenea livrate. La finalul şedinţei, participanţii au făcut o vizită la terminalul Aeroportului şi la clădirea de contingenţă, aflată în fază avansată de execuţie, prilej cu care au analizat aspecte de natură tehnică privind instalarea serverelor în cele două clădiri.

Publicitate

„Am promis că vom prezenta cu regularitate toate etapele pe care le parcurgem pentru funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav şi ne ţinem de cuvânt. Astăzi am avut o şedinţă pragmatică în cadrul căreia am trecut în revistă, cu termene precise, toate demersurile pe care le mai avem de făcut până la momentul la care vom deschide Aeroportul. Specialiştii de la ROMATSA şi cei ai Autorităţii Aeronautice Civile Române au apreciat stadiul foarte bun în care am ajuns cu construcţia clădirii de contingenţă, care în curând va permite instalarea echipamentelor informatice necesare stocării, prelucrării şi transmiterii datelor către Centrul de Dirijare a Traficului Arad. Vom continua să anunţăm toate noutăţile care intervin în proiect, până la momentul mult aşteptat al operaţionalizării Aeroportului Braşov”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Graficul consolidat al activităţilor privind funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, convenit de Consiliul Judeţean Braşov împreună cu ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română prevede ca la jumătatea lunii iunie 2023 acest obiectiv să fie operaţional. În cazul în care pe parcursul implementării proiectului vor interveni situaţii de natură să modifice graficul asumat, le vom comunica de îndată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Observator

  20 octombrie, 2022 at 11:59 am

  Daca ati fi urmarit emisiunea “Culisele statului paralel “ din 17.10.22 de pe Realitatea Plus ,moderata de Anca Alexandrescu,ati fi putut afla si alte stiri legate de aeroport in afara de triumfalismele cu care sintem alimentati pana la agasare de catre politrucii locali ,cea mai flagranta prostire a oamenilor fiind cea legata de operationalizarea aeroportului care pana acum ar fi trebuit sa se intample de vreo 5 ori…
  Iata ce s-a afirmat in emisiune :
  – directorul Regiei Aeroport ,domnul Alexandru Anghel ar putea fi in conflict de interese pentru ca nu poti fi in acelasi timp director de Aeroport si membru in Consiliul de Administratie al Autoritatii Aeronautice Romane ; tot in emisiune s-a afirmat ca domnul Anghel ar fi fost concediat de la Aeroportul Iasi pentru periclitarea sigurantei pasagerilor si ca ar fi pierdut procesul pe care l-a intentat aeroportului Iasi;
  -in aceiasi emisiune s-a afirmat ca ar exista probleme cu aterizarea avioanelor mari ;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes