Connect with us
Publicitate

Eveniment

Primul zbor de calibrare de la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav se amână. Motivul: condițiile meteo nefavorabile

Publicat

pe

Publicitate

Vremea schimbătoare de săptămâna viitoare a dat peste cap și planurile administratorilor Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Luni dimineață, la ora 8.30, pe pistă de aproape 3 kilometri ar fi trebuit să aterizeze primul avion care urma să efectueze zborurile de calibare. Dar reprezentanții aeroportului au anunțat că acest lucru nu va mai fi posibil din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

„Directorul general al RA „Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav”, Alexandru Anghel, a fost anunţat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română că zborul avionului de calibrare pe Aeroportul Braşov nu poate avea loc luni, 12 decembrie, din motive care ţin de condiţiile meteorologice. Zborul de calibrare este un zbor la vedere (Visual Flight Rules – VFR), care se realizează în condiţii atmosferice şi de vizibilitate optime, iar potrivit prognozei meteo anunţate pentru ziua de mâine, aceste condiţii nu sunt întrunite. Astfel, zborul de calibrare se amână, iar în momentul în care vom avea informaţii cu privire la ziua şi ora la care acesta se va efectua, vă vom anunţa de îndată”, au anunțat reprezentanții aeroportului.

Aeronava de verificări din zbor Beechcraft Super King Air, înmatriculată YR-CAA şi aparţinând Autorităţii Aeronautice Civile Române, era programată să plece luni dimineaţă de la Bucureşti, urmând să aterizeze pe pista de la Ghimbav cu aproximaţie în jurul orei 8:30, după care să decoleze pentru efectuarea zborului de calibrare. Avionul va rămâne la sol până când vremea se va îmbunătăți.

Detalii despre ce înseamnă zborurile de calibrare puteți citi AICI.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Fly

    12 decembrie, 2022 at 8:19 pm

    Si ce se intampla daca vot fi conditii asemanatoare sau mai rele cand este programat un zbor cu pasageri la bord? Redirectionati catre Clul/Sibiu/Bucuresti? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes