Connect with us

Eveniment

Primul târg de produse meșteșugătești al verii mai poate fi vizitat doar duminică, în zona Lacului din Noua

Avatar

Publicat

pe

„Târg cu gust și gusturi”. Este primul târg cu produse hand-made deschis după „închiderea” pe fondul pandemiei de coronavirus. Târgul este în zona lacului din Noua și îl mai puteți vizita și duminică, de la ora 12.00 până la 20.00. Veți găsi aici meșteri care vin cu produse din piele, dar și bijuterii hand-made, producători de dulcețuri de toate soiurile, producători de produse din carne și lapte. În total, 27 de producători, dispuși în două zone distincte, astfel încât să poată fi respectate toate normele igienico-sanitare.

Publicitate

„Siropuri, șerbet, dulcețuri din petale de trandafiri, care sunt foarte căutate acum – cu asta am venit. Mai avem și alte produse, produsele pădurii: măceșe, cătină, coacăze, afine, mure, zmeură. Le culegem din pădure, le procesăm, facem dulceață, șerbet sau sirop”, ne-a explicat un producător de dulcețuri prezent la târg.

Târgul s-a deschis încă de joi și, deși este primul organizat în acest an, organizatorii spun că nu s-au bucurat de foarte mulți clienți, până acum. De fapt, nici vremea n-a prea ajutat. „Au fost două zile ploioase și pline de distanțare. Nici azi, când e vreme frumoasă, lumea nu a avut curaj să iasă în numărul cu care eram obișnuiți altădată. Însă, sperăm să intrăm în normal”, a explicat Alina Samoilă, organizator. 

În iulie, organizatorii vor să aducă din nou producătorii în fața brașovenilor, într-un nou târg.

Publicitate
Spune-ți părerea

Eveniment

FOTO / O bătrână a murit în casa cuprinsă de flăcări, la Șinca Nouă

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

O casă a fost cuprinsă de flăcări în comuna Șinca Nouă. Din informaţiile oferite de ISU Braşov, o femeie în vârstă de 75 de ani a fost găsită decedată în casă. 

Conform datelor oferite de salvatori, a ars 90 % din casa construită din lemn pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

S-au deplasat la faţa locului două autospeciale cu apă şi spumă dar şi un echipaj SMURD. În sprijin a venit şi Serviciul Volunrat pentru Situaţii de Urgenţă Şinca.

Citește mai mult

Eveniment

O fetiţă de doar 6 ani a căzut din telescaun, la Sinaia. A fost solicitată intervenţia unui elicopter

Redactia Brasov

Publicat

pe

Foto Arhivă

Publicitate

O fetiţă în vârstă de 6 ani a căzut dintr-un telescaun care deserveşte pârtiile de mare altitudine din Munţii Bucegi. Autorităţile au activat protocolul de urgenţă, copila a fost dusă la cabinetul Salvamont de la Cota 1400 şi a fost solicitată intervenţia unui elicopter.

Potrivit administratorului public al Primăriei Sinaia, Marian Panait, incidentul s-a produs vineri, pe domeniul schiabil al staţiunii, la telescaunul care deserveşte zona Valea Soarelui.

Fetiţa în vârstă de 6 ani se afla in timpul antrenamentului de schi cu lotul Clubului Carpaţi Sinaia şi a căzut de la aproximativ patru metri din telescaun. Ea era însoţită de adulţi în momentul producerii incidentului.

Copil a fost preluat şi transportat la cabinetul Salvamont de la Cota 1400, fiind solicitată intervenţia unui elicopter.

Primele date arată că starea sa este bună şi că are nevoie de investigaţii medicale suplimentare.

video

Citește mai mult

Eveniment

Casă în flăcări, la Şinca Nouă. O persoană a fost prinsă înăuntru

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

O casă a fost cuprinsă de flăcări în comuna Șinca Nouă. Din primele informaţii oferite de ISU Braşov, se pare că o persoană a fost surprinsă de incendiu în casă.

Se deplasează la faţa locului două autospeciale cu apă şi spumă dar şi un echipaj SMURD. În sprijin a venit şi Serviciul Volunrat pentru Situaţii de Urgenţă Şinca.

Update: femeia a fost găsită fără suflare

FOTO / O bătrână a murit în casa cuprinsă de flăcări, la Șinca Nouă

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>