Connect with us
Publicitate

Util

Primul studiu din România pentru eficiența vaccinurilor anti-COVID. Valeriu Gheorghiță: „O persoană vaccinată este de zece ori mai protejată”

Publicat

pe

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, mediul Valeriu Gheorghiță, a prezentat marți prima analiză preliminară a datelor de eficiență a vaccinării împotrivia COVID-19 în România. Potrivit datelor prezentate de Gheorghiță, persoanele vaccinate sunt de 10 ori mai protejate împotriva bolii COVID-19, în timp ce șansele ca o persoană vaccinată să facă o formă gravă de boală sunt de 12 ori mai mici.

Datele prezentate de Valeriu Gheorghiță au fost adunate pe o perioadă de patru luni, din februarie până la finalul lunii mai, transmite Digi24.

„Suntem în măsură să vă prezentăm datele de eficiență pentru România. O analiză efectuată pe valul trei, pentru o perioadă de patru luni. Datelor au fost agregate anonimizat din Coronaforms și Registrul Național al Vaccinării. A fost extras numărul de teste pozitive raportate pentru persoanele nevaccinate și persoanele vaccinate. Pentru cele vaccinate ne-am uitat la patru intervale de timp, primele două săptămâni de la doza 1, și alte trei intervale, de la ziua 14 până la administrarea dozei 2, ulterior primele două săptămâni de la doza 2, când apare o creștere a anticorpilor și ultimul interval la mai bine de două săptămâni de la schema completă de vaccinare. Numărul de îmbolnăviri a fost raportat la cele patru intervale de timp”, a explicat acesta metodologia.

Datele de eficiență împotriva infecției: eficiența pentru prevenirea infecției este de 90,2%. O persoană vaccinată complet este de 10 ori mai protejată decât persoanele nevaccinate. Vaccinurile previn îmbolnăvirea cu o eficiență de peste 90%.

Publicitate

Datele de eficiență împotriva spitalizării: O singură doză de vaccin, la mai mult de 14 zile de la administrare, are o eficiență de 67% în prevenirea spitalizărilor, eficiență care crește la peste 92% în cazul în care vorbim la schemă completă de vaccinare. O persoană vaccinată cu schemă completă are un risc de 12 ori mai mic de a ajunge în spital.

Date privind riscul de internare în Terapie Intensivă (pacienți cu forme grave de boală): eficiența după schema completă de vaccinare, după 14 zile, este de 92%. Un risc de 12 ori mai redus de a face o formă gravă la o persoană vaccinată cu schemă completă.

Date de eficiență împotriva deceselor: eficiența este de peste 93% la persoanele vaccinate cu schemă completă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes