Connect with us

Administrație

Primul pas pentru proiectul parcului Natural Brașovia: se înființează o Comisie mixtă pentru proiectul Ariei protejate

Redactia Brasov

Publicat

pe

O Comisie mixtă pentru înfiinţarea Ariei protejate (Parcul Natural) Braşovia. Este unul dintre punctele de pe ordinea de zi a ședinței de plen a Consiliului Local de astăzi, 27 ianuarie 2020.

Publicitate

Aleșii locali vor trebui, de asemenea, să dezbată și să aprobe și componența acestuia, conform Radio România Brașov FM.

Potrivit proiectului, comisia va fi formată din 13 persoane, dintre care 3 consilieri locali, 3 membri din aparatul de specialitate al primarului, 4 membri dintre iniţiatorii conceptului de proiect „Parc Natural Braşovia. În plus, vor mai fi 3 specialişti în domenii precum conservarea naturii, silvicultură, geoştiinţe, ştiinţe biologice, sociologie, economie, legislativ-juridic sau cu experienţă în înfiinţarea ariilor protejate. Ei vor fi selectați prin apel public.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Administrație

USR PLUS propune ca parlamentarii care vor vota la dublu să piardă peste 80% din indemnizaţie

Avatar

Publicat

pe

După ce ieri senatorul brașovean Irineu Dărău a suprins mai mulți deputați din formațiunile AUR și PSD când votau la „dublu”, USR PLUS a depus proiecte pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a Statutului deputaţilor şi senatorilor, astfel încât parlamentarii care votează „dublu” să fie sancţionaţi disciplinar prin pierderea a peste 80% din indemnizaţie.

Publicitate

Potrivit unui comunicat al USR transmis joi AGERPRES, proiectele au fost depuse „ca urmare a votului cu mai multe cartele identificat de senatorii şi deputaţii USR PLUS în timpul dezbaterilor pe tema bugetului de stat pe 2021 (…), astfel încât furtul la vot să fie sancţionat”.

„Nu e normal ca, în România, un student care copiază să fie exmatriculat, dar un parlamentar care votează fals în numele colegului absent să nu suporte drept consecinţe decât ‘avertisment scris’, aşa cum prevede acum Statutul comun al deputaţilor şi senatorilor şi Regulamentele Camerelor. Noi, grupul USR PLUS, susţinem că parlamentarii ar trebui să fie ţinuţi la un standard mai înalt de respect faţă de lege, pentru că aici e izvorul ei, şi să aibă un cod de conduită demn de mandatul primit, aşa că propunem să fie prevăzute consecinţe directe, de micşorare a indemnizaţiei până la nivelul salariului minim”, a declarat deputatul USR PLUS Oana Ţoiu.

Publicitate

Alianţa USR PLUS consideră că „furtul la vot în Parlament nu trebuie să scape nepedepsit”.

„De aceea, parlamentarii USR PLUS au depus un proiect de modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor în sensul sancţionării disciplinare a celor care nu înţeleg că o funcţie de demnitate publică de un asemenea nivel implică integritate şi respect faţă de alegătorii care i-au trimis în Parlament. Concret, parlamentarii care vor vota la dublu, folosind cartela unui alt senator ori deputat, vor fi sancţionaţi cu reţinerea pe o lună a sumei reprezentând diferenţa între indemnizaţia brută şi valoarea salariului minim brut pe ţară. Adică, vor pierde peste 80% din indemnizaţie! De asemenea, votul viciat prin exprimarea unui vot dublu se va anula”, se mai arată în comunicat.

Publicitate

Proiectele de modificare a Regulamentelor Camerelor prevăd explicit, pe lângă sancţiunea cu reducerea indemnizaţiei, că „este interzisă utilizarea cardului de vot de către o altă persoană”.

„Pentru noi, o Românie fără hoţie nu este un slogan. Iar demersurile pentru atingerea acestui obiectiv nu pot ocoli Parlamentul!”, menţionează sursa citată.

Citește mai mult

Administrație

Prefectul Cătălin Văsii şi noii subprefecţi au depus jurământul şi au preluat mandatele

Redactia Brasov

Publicat

pe

Astăzi prefectul Cătălin Văsii a depus jurământul pentru noul mandat. Alături de el au depus jurământul şi cei doi noi subrefecţi: Ambrus Izabella Agnes şi Bucur Ioan Codruț.

Publicitate

Ceremonia a fost una în care prin videoconferinţă toţi noii prefecţi şi subprefecţi, din toate judeţele, au depus jurământul în faţa ministrului de interene Lucian Bode.

După intonarea imnului de stat fiecare în parte a depus jurământul.

Publicitate

Cătălin Văsii a avut această funcţie şi în trecut, însă Braşovul are doi noi subrefecţi.

Ambrus Izabella Agnes (43 ani), avocat, deputat în legislatura 2016-2020, vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov în perioada iunie-decembrie 2016.

Publicitate

Bucur Ioan Codruț, (44 de ani), antreprenor, membru al Consiliului Județean Brașov de la începutul actualului mandat (oct. 2020) până la numirea în funcția de subprefect.

Citește mai mult

Administrație

Brașovul va avea o bază aeriană de salvare pentru intervenții montane

Avatar

Publicat

pe

Sunt 44 de ani de la cutremurul devastator din 1977 din România încearcă să își consolideze acum capacitatea de intervenție sau salvare în cazul unor tragedii similare.

Publicitate

„Viziunea 2020 are trei componente o componentă terestră care continuă să se desfășoare și unde Inspectoratul General pentru Situații de Urgență se dotează cu echipamente și cu tot ce trebuie pentru diferite tipuri de intervenție. Am văzut echipamentele de intervenție pentru căutare salvare în caz de cutremur, am văzut mașinile care au sosit, auto scările. Absolut tot ce a fost intrat în dotarea inspectoratului. Dar acum continuăm și poate cea mai importantă licitație în curs este pentru 500 de mașini de pompieri care sper să reușim să le achiziționăm cât mai rapid. Mai este o componentă maritimă care este în curs de licitație pentru ea o navă multirol pentru Marea Neagră și trei nave pentru zona fluvială și Delta Dunării.

Mai este componenta aviatică componenta aviatică include trei segmente primul segment sunt elicopterele ușoare șase contractate din care trei au sosit astăzi. Rolul lor va fi în principal crearea a trei baze noi pentru instruire și pentru intervenție montană, vor fi baze care sunt în aproprierea zonelor montane: una în zona Caransebeș una, în zona Brașov și una în zona Suceava. Vom începe deschiderea acestor baze începând cu acest an.

Publicitate

Al doilea segment este achiziția de elicoptere medii grele pentru înlocuirea celor care deja le avem de foarte mult timp și nu mai fac față din cauza vechimii. Aici licitația este foarte avansată și este în curs și mai este o componentă cu sprijinul Ministerului Fondurilor Europene. Am adăugat o recent achiziția a două avioane de transport facem fiecare cu capacitatea de transport a trei pacienți unde licitația va începe.

Nu pot decât să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și care au făcut acest proiect să devină realitate. Vreau să mulțumesc colegilor de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General de Aviație și nu în ultimul rând colegii de la Floreasca care au participat la tot procesul de achiziție și stabilirea modului de dotare a acestor elicoptere. Sper să nu avem nevoie de ele dar cu siguranță dacă va fi nevoie de intervenție montană vom fi mult mai eficienți în următoarea perioadă. Am început salvarea montană în 2016 cu elicopterul de la Mureș după un program amplu de instruire finanțat de Guvernul Elveției și cu elicopterul de la București care întotdeauna a fost pentru intervenție montană. Și acum sper să vedem cele trei baze funcționale cât mai repede” a declarat Raed Arafat.

Publicitate

 

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>