Connect with us
Publicitate

Social

Primul oraş din România care intră în carantină

Publicat

pe

Oraşul Făget din judeţul Timiş a înregistrat 47 de cazuri, dintre care 8 sunt cadre medicale de la spitalul din localitate, iar edilii locali au decis intrarea în carantină a oraşului. Astfel, Făget devine priul oraş din România care va intra în carantină ca urmare a infectării counitare cu Covid-19.

Conform legii, decizia trebuie adoptată de Consiliul Local. Edilii, în frunte cu primarul Marcel Avram, au votat închiderea oraşului şi izolarea sa în carantină, după cu anunţă astăzi adevarul.ro. 

Primarul Avram şi-a motivat decizia astfel pentru colegii de la pressalert.ro: „Ca număr de cazuri îndeplinim criteriul. Acum este şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă unde se dă o hotărâre, o propunere care merge mai departe la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”.

Autorităţile judeţene sunt în aşteptarea deciziei Bucureştiului, a precizat sursa citată, după contactarea prefectului de Timiş, Liliana Oneţ.

Publicitate

Presa locală timişoreană relata că în Făget a izbucnit un focar de COVID-19.

„Focarul ar fi pornit, spun sursele noastre, de la un bărbat în vârstă de 57 de ani, patronul unui restaurant din oraş, care avea simptome specifice infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, dar care nu a fost la spital pentru control şi testare.

Acesta a şi decedat marţi, 14 iulie, fapt care a generat motive reale de ingrijorare în rândul locuitorilor din Făget, mai ales că înainte cu ceva timp participase la o procesiune religioasă împreună cu alte zeci de persoane, şi anume, la botezul unui adept al cultului din care făcea parte.

Mai multe persoane din oraşul Făget, care au avut contact direct cu bărbatul decedat, sunt în acest moment la terapie intensivă în Timişoara. Dintre aceştia şi un bărbat de 52 de ani, care deţine o brutărie în Făget, dar şi un bijutier în vârstă de 64 de ani.

În prezent, ne-au precizat sursele noastre, în oraşul Făget se desfăşoară o anchetă epidemiologică de proporţii, vizată fiind şi piaţa din oraş, deoarece mama unui bărbat pozitiv la COVID-19 are tarabă acolo“, scria Făget Express, citând InfoTimişoara. 

foto: libertatea.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes