Connect with us
Publicitate

Economic

Primul eveniment dedicat tehnologiilor sustenabile, la Brașov. „Consolid8 Festival” va avea loc în perioada 7-9 octombrie

Publicat

pe

Experți în tehnologie sustenabilă din România, dar și de peste hotare se vor întâlni la Brașov, în acest weekend, pentru prima ediție a „Consolid8 Festival”. În cadrul evenimentului, care va avea loc în perioada 7-9 octombrie, vor fi susținute prezentări și dezbateri tematice pe teme legate de tehnologii, soluții verzi și inițiative sustenabile.

Publicitate

Reprezentanți ai start-up-urilor și scale-up-urilor de impact „născute” în Brașov precum Frisbo și Machination vor prezenta rețeta proprie a succesului în scalare și atragere de investiții. Experți de la Fonduri-structurale.ro vor discuta cu participanții despre finanțările verzi și posibilitățile de atragere de fonduri nerambursabile.

Unul dintre cele mai de interes paneluri ale „Consolid8 Talks” este cel dedicat energiei, tranziției către o economie cu emisii zero, în care experții invitați vor discuta despre transformările profunde așteptate în care producem și consumăm energie.

De un interes major este si panelul de mobilitate urbană inteligentă coordonat de expertul in dezvoltare urbană inteligentă si președintele Asociației Smart City Brașov, Christian Macedonschi. În acest panel vor prezenta specialiști internaționali soluții de mobilitate urbană moderne precum transport public autonom, transport public urban pe cablu cu gondole inteligente, parcari superautomatizate inteligente „Made in Brasov” si conceptul de „Mobility as a Service” – MaaS.

Publicitate

Pe lângă consolid8 Talks care vor avea loc pe parcursul zilei de 7 octombrie la Aro Palace, ediția consolid8 Festival din acest an include si un „Hackathon” pentru cei doritori. Consolid8 Hackathon este un program de accelerare sub forma unei competiții cu premii, dedicată studenților și start-upurilor locale care va reuni mediul antreprenorial în jurul a doi piloni definitorii: turismul și tehnologia verde (green tech).

Participanții vor avea ocazia de a interacționa cu experiențe de realitate virtuală, roboți, economie circulară și activități sustenabile în stilul de viață toate oferite de partenerii consolid8: Autoliv, Atos, Orange, ArtByte, Sennheiser, Muzeul de Știință Brașov, Oilright, OneShirt, Stratos, PromoRobots, Learnex, Universitatea Transilvania din Brașov etc.

„Consolid8 Festival” este o inițiativă a mai multor antreprenori și organizații care susțin și cred în sustenabilitate, viitor verde, dezvoltă și sprijină diferite proiecte de inovare socială.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes