Connect with us
Publicitate

Eveniment

Primul deces din România în urma infectării cu varianta indiană a coronavirusului

Publicat

pe

În România a fost înregistrat primul deces a la un pacient infectat cu varianta indiană a coronavirusului transmite Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. În total, în țară au fost înregistrate 31 de decese la pacienți cu variantele SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

Decesul a fost înregistrat în județul Argeș.

Pacienta a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi a fost confirmată ulterior cu varianta Delta a virusului, au anunţat, joi, reprezentanţii unităţii medicale.

„În data de 7 iunie, în ATI a fost admisă o pacientă de 72 de ani cu insuficienţă respiratorie, formă severă, suspectă COVID. Asociat avea obezitate gradul trei, hipertensiune arterială (…). Proba acestei paciente a fost trimisă la Institutul Cantacuzino (…). Din păcate, această pacientă a avut o formă extrem de gravă, nimic deosebit faţă de alţi pacienţi cu forme grave, evoluţia a fost rapid spre o agravare cât mai mare şi, din păcate, în 18 iunie a survenit decesul. Astăzi am aflat că, de fapt, această pacientă avea forma Delta”, a declarat dr. Luminiţa Galbenu, medic şef al Secţiei ATI, notează Agerpres.

Publicitate

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, până în 20 iunie în România au fost raportate 2.224 secvențieri și au fost confirmate 1.628 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC).

Dintre acestea, 1.553 sunt cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 20 cu Gamma și 44 cu Delta (varianta indiană).

Până în 20 iunie rata de confirmare cu VOC a fost de 73%.

Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, au fost înregistrate 31 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: 27 cu varianta Alpha, 3 cu Gamma și unul cu Delta.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes