Connect with us
Publicitate

Social

Primul caz de hepatită severă acută, la un copil din România. Ministerul Sănătății a confirmat boala la o fetiță de 5 ani

Publicat

pe

O fetiță în vârstă de 5 ani, din județul Ilfov, a fost confirmată cu hepatită acută de origine necunoscută, o boală care îi îngrijorează pe specialiștii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății. Medicii spun că această maladie este fulminantă și că poate provoca decese rapide în rândul copiilor.

„Cazul raportat de România este al unei fetițe în vârstă de 5 ani, internată la un spital de specialitate în data de 4 aprilie. Nu a fost detectată nici o infecție virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Starea copilului este stabilă, primește medicație simptomatică și este în continuare spitalizat. Copilul nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legatura epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa. Raportarea a avut la baza definiția OMS de caz probabil, care se refera la insuficiență hepatică, transaminaze >500 UI și icter la un copil la care nu există markeri de infecție virală hepatică”, au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății, într-un comunicat de presă.

Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat până la data de 21 Aprilie 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută (nu au fost detectate virusurile hepatice cunoscute până în prezent), înregistrate la copii cu vârstă între 1 luna și 16 ani. Aceste cazuri au prezentat insuficiență hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliza hepatică și icter. La 74 de cazuri a fost detectată prezența adenovirusului F41.

Cel puțin un copil a murit și 17 au avut nevoie de transplant de ficat. Majoritatea cazurilor – 114 – au fost raportate în Regatul Unit. Au apărut și 13 cazuri în Spania, 12 în Israel, 9 în Statele Unite și un număr mai mic de cazuri confirmate în Danemarca, Irlanda, Olanda, Italia, Norvegia, Franța, România și Belgia, potrivit OMS.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes