Connect with us
Publicitate

Eveniment

Primul avion va ateriza, în această dimineață, pe pista Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Astăzi încep zborurile de calibrare

Publicat

pe

Publicitate

După ce au fost nevoiți să anuleze primul zbor de calibrare la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav din cauza condițiilor meteo nefavorabile, responsabilii au decis ca astăzi să aibă loc primele teste cu o aeronavă care va ateriza pe pistă, în această dimineață. Vorbim despre un avion Beechcraft Super King Air, înmatriculat YR-CAA, care aparţine Autorităţii Aeronautice Civile Române

Serviciul de verificare în zbor – calibrare va fi efectuat de o echipă formată din 11 specialişti ai Autorităţii Aeronautice şi este un demers necesar şi mult-aşteptat în vederea operaţionalizării aeroportului, el având ca rezultat autorizarea echipamentelor de navigaţie aeriană şi de comunicaţii instalate pe amplasamentul AIBG, precum şi a procedurilor de zbor.

În prima etapă – care începe astăzi şi va însuma 30 de ore de zbor, vor fi verificaţi, monitorizaţi şi evaluaţi din zbor parametrii mijloacelor de navigaţie aeriană, ai sistemelor de comunicaţii şi de supraveghere, în vederea autorizării echipamentelor de navigaţie aeriană ILS/DME, DVOR/DME, sisteme PAPI (indicativ vizual de pantă) ambele direcţii, balizaj luminos şi sistem luminos de apropiere ambele direcţii.

Cea de-a doua etapă de verificări va avea loc în luna ianuarie 2023, va dura tot 30 de ore şi va viza procedurile de zbor care în prezent sunt în etapa de codificare.

Publicitate

Pregătirea zborului de calibrare a însemnat un demers complex care a cuprins, printre altele, instructaje realizate cu muncitorii angrenaţi în lucrările care se desfăşoară pe amplasamentul aeroportului, simulări de intervenţii în caz de accident, trecerea în revistă a procedurilor de comunicaţii sau realizarea unor măsurători topometrice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes