Connect with us
Publicitate

Administrație

Primul avion care va ateriza pe pista noului aeroport din Brașov va fi unul românesc. Compania TAROM are în plan să opereze zboruri spre și dinspre Brașov

Publicat

pe

După ce agențiile de turism și-au anunțat intenția de a vinde pachete de vacanță cu plecare de pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, acum și companiile aeriene încep să manifeste dorința de a opera zboruri de pe viitorul aeroport. Oficialii TAROM au anunțat că își doresc ca prima aeronavă care va ateriza aici să aparțină companiei aeriene românești.

Publicitate

„Prima aeronavă comercială care va ateriza pe pista noului aeroport din Brașov va fi una românească, aparținând TAROM”, a declarat domnul Mihăiță Ursu, director general CEO al #TAROM, în cadrul discuțiilor cu președintele Consiliului Județean Brașov, domnul Adrian Veștea, și directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, domnul Alexandru Anghel.

Graficul consolidat al activităţilor privind deschiderea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, convenit de către Consiliul Judeţean Braşov, împreună cu ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română, prevede ca acest obiectiv să fie operaţional la jumătatea lunii iunie a anului viitor.
În cadrul întâlnirii de la sediul companiei s-a convenit identificarea unor variante durabile pentru ca TAROM să poată opera zboruri între București și Brașov, acest lucru putând fi posibil cel mai devreme la sfârșitul anului viitor.

„TAROM urmărește cu atenție piața și se dovedește încă o dată un partener de încredere al românilor și nu numai. Putem discuta despre operarea curselor între București și Brașov și retur, asta doar dacă infrastructura viitorului aeroport o va permite, punând accent pe condiționalitatea ca între aeroport și centrul Brașovului să existe, în mod regulat, servicii integrate de transport al călătorilor, dar și disponibilitatea serviciilor de tipul rent-a-car pentru viitorii pasageri”, a mai adăugat directorul general CEO al TAROM.

Publicitate

Primul zbor de verificare și calibrare a sistemelor de radio-navigație, dar și a spațiului aerian va fi efectuat în luna decembrie a acestui an, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Brașov. Potrivit președintelui instituției, aeroportul va fi inaugurat oficial pe 15 iunie 2023.

 

sursa foto: facebook.com / Tarom

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Observator

    15 noiembrie, 2022 at 9:16 pm

    Nu stiu cat de eficienta ar putea fi ruta aeriana Bucuresti – Brasov ,o distanta de aproximativ 170 km care ar fi operata de aeronave ATR ,ceea ce inseamna ca nici bine nu decoleaza ,ca deja trebuie sa se pregateasca de aterizare,probabil un zbor de cel mult 30 de minute ; ATR au intre 42 – 72 de locuri in functie de tip ,deci si pretul biletelor va fi probabil pe masura ;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes