Connect with us
Publicitate

Social

Primele zboruri de pe Aeroportul Internațional Brașov, probabil în a doua parte a anului viitor, spune Președintele CJ

Publicat

pe

Lucrările la aeroportul Internațional sunt în plină desfășurare, iar speranțele sunt ca acestea să fie încheiate până la finele acestui an.

La această oră, pe amplasamentul de la Ghimbav se lucrează la construirea a 11 componente de infrastructură: clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea şi drumul de acces de la terminal la DJ 103 C, drumurile tehnologice interioare şi reţelele interioare din cadrul Aeroportului, drumul tehnologic perimetral şi a acceselor la echipamentele de radionavigaţie, împrejmuirile, devierea canalului Beselcin şi montarea sistemului de protecţie perimetrală.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a declarat pentru Radio România Brașov FM: „Ultimele două contracte care duc la finalizarea aeroportului de la Brașov sunt în plină desfășurare. Practic avem 7 obiecte din Masterplan pe un contract, alte 4 pe un alt contract. De asemenea, sistemul de televiziune din interiorul aeroportului este și acesta pe un alt contract în derulare. Sperăm să le finalizăm în cursul acestui an”.

Când vor putea decola primele avioane de la Brașov spune tot Adrian Veștea: „Este posibil ca anul viitor, în urma procedurilor pe care le desfășurăm, să instalăm și echipamentele de radionavigație, urmând ca în partea a doua a anului viitor să avem primele zboruri, dacă nu vor fi contestații la aceste echipamente și dacă vom avea persoanele angajate din partea instituțiilor care își vor desfășura activitatea în interiorul aeroportului, atât pe controlul de trafic aerian, cât și reprezentanți de la celelalte instituții care vor asigura buna funcționare a aeroportului”.

Publicitate

După ce se vor încheia fazele de terasament, hidroizolaţie şi fundaţii, în circa două săptămâni, constructorii vor creşte ritmul lucrărilor şi vor deschide mai multe fronturi de lucru, a adăugat șeful administrației județene.

Sursa: Radio România Brașov FM

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes