Connect with us
Publicitate

Eveniment

Primele reacții ale companiei Dan Air în legătură cu avionul care a făcut pană pe aeroportul din Brașov. Matt Ian David: „Sperăm ca până la ora 18.30 să înceapă călătoria”

Publicat

pe

Un avion care ar fi trebuit să decoleze la ora 8.20, de pe aeroportul din Brașov, cu destinația finală Bruxelles a avut o întârziere de aproape nouă ore din cauza unei defecțiuni la trenul de aterizare al aeronavei. Cei 165 de pasageri care urmau să se îmbarce au rămas în aeroport cu speranța că problema se va remedia și că vor putea decola din orașul de sub Tâmpa.

Publicitate

Directorul companiei aeriene Dan Air vine cu primele explicații în legătură cu această situație.

„La aterizarea de la Barcelona s-a dezumflat unul din pneuri, ceea ce a rezultat la nevoia de schimbare a două roți pe partea dreaptă și asta se face doar cu ajutor de la București pentru că La Brașov nu există o magazie pentru a putea stoca astfel de consumabile necesare și ca atare revenim la aceeași poveste ca și în alte dăți, ar trebuit să sosească de la București ca să fie înlocuite de organizația de întreținere de acolo. În momentul de față au ajuns colegii mei cu roțile de la București, urmează să le monteze pe avion, sperăm ca până la ora 18.30 să își înceapă călătoria către destinația lor. Nu există riscul ca avionul să nu decoleze în această seară. Colegii mei au ajuns deja la Brașov cu roțile, începe înlocuirea, nu este o problemă tehnică majoră care să necesite timp mare de lucru”, a declarat Matt Ian David directorul Dan Air.

O mare parte dintre pasageri au fost revoltați din cauză că au fost nevoiți să aștepte atâtea ore în aeroport. Unii dintre ei spuneau de dimineață că nu au primit mâncare și apă din partea reprezentanților companiei, însă pe parcursul zilei călătorilor le-au fost oferite cornuri cu ciocolată, snacks-uri și apă. Inclusiv conducerea Companiei Dan Air spune că și-a îndeplinit această obligație față de pasageri.

Publicitate

„Noi ne-am îndeplinit obligațiile conform EU261, am oferit răcoritoare și sandiwch-uri”, a mai spus șeful companiei Dan Air.

Pentru că aeronava a avut întârzieri mai mari de trei ore pasagerii sunt îndreptăți să ceară despăgubiri cuprinse între 250 și 600 de euro.

„Cu siguranță ne așteptăm ca pasagerii să ceară despăgubiri pentru întârzieri. Fiecare este îndreptățit la compensații în situații de genul acesta. Rămâne să vedem care va fi numărul pasagerilor care vor solicita acest lucru”, a completat Matt Ian David.

Detalii suplimentare despre acest caz puteți citi AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes