Connect with us
Publicitate

Turism

Primele pachete turistice cu plecare de pe Aeroportul din Brașov au fost lansate pentru vara anului viitor. Către ce destinație se vor putea îndrepta turiștii

Publicat

pe

Chiar dacă încă nu a fost inaugurat oficial, Aeroportul Internațional Brașov se află deja în atenția agențiilor de turism. O companie a lansat pe piață primele pachete turistice care includ transportul cu avioane tip charter de pe aeroportul din Brașov către Antalya, Turcia. Cursele vor fi operate începând din vara anului 2023, în fiecare zi de sâmbătă în perioada 17 iunie – 30 septembrie, anunță radiobrasovfm.ro.

Publicitate

„Este un oraș de plecare nou. Împreună cu Constanța, vom avea anul acesta – pe lângă cele 10 orașe de unde deja operăm – am primit și rezervări pe ruta Brașov – Antalya. Condițiile de rezervare: 20% avans, 2 zile de la confirmare, și 80% restul de plată cu 21 de zile înainte de plecare. La fel sunt și condițiile de anulare, ca și cele de plată”, a declarat reprezentantul agenției, Laura Anca, pentru aceeași sursă.

Ruta a fost confirmată de directorul Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul Consiliului Județean Braşov, Alexandru Anghel. El a precizat că nu au fost încă încheiate contractele de operare, însă tarifele de aterizare și servicii pe aeroportul din Brașov au fost stabilite deja și au fost comunicate publicației de informare aeronautică, conform procedurii.

„Sunt 2 tipuri de zboruri care se pot organiza de pe un aeroport: cele care sunt gen curse charter și au un caracter sezonier, și sunt cursele regulate. De cursele din acestea cu caracter sezonier se ocupă compania de turism, sau tur operatorii mari, care au acces la hoteluri și facilități de cazare într-un număr mare și tot ei angajează și partea de transport cu diverși operatori aerieni. În momentul de față sunt puse la vânzare bilete către Antalya de către un astfel de tur operator, prin diverși parteneri pe care îi are la nivel local”, a precizat Alexandru Anghel.

Publicitate

Alexandru Anghel a reiterat faptul că au fost purtate discuții cu toate companiile aeriene prezente în țară, pentru operarea de curse la Brașov.

„Am purtat discuții cu toate companiile aeriene mari prezente în piață și care operează zboruri pe toate aeroporturile regionale. Am vorbit cu toate companiile: pornind de la TAROM, Blue Air, la vremea respectivă, Lufthansa, etc. Cu toți cei care au fost interesați și sunt interesați la momentul actual am discutat și suntem în continuare în discuții. Este vorba de a strânge date cât mai exacte, pentru a putea susține și argumenta cursele pe care dorim să le avem pe Brașov”, a mai completat directorul aeroportului.

Între timp, după încheierea lucrărilor pe partea de infrastructură aeroportuară, se fac verificările în zbor a echipamentelor de radionavigație aduse recent la Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Observator

    15 noiembrie, 2022 at 9:20 pm

    Ma intreb cine se incumeta sa cumpere un pachet pentru Antalya de la Brasov in conditiile in care aeroportul nu este operational si nici certificat iar darea in exploatare a fost anuntata de nenumarate ori si amanata in repetate randuri ;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes