Connect with us
Publicitate

Social

Primarul din Vilnius a scris cu mâna lui un mesaj pentru Vladimir Putin: „Haga te aşteaptă!”

Publicat

pe

Publicitate

Primarul din Vilnius a scris cu mâna lui un mesaj pentru Vladimir Putin: „Haga te aşteaptă!”. Lituania va cere Curții Penale Internaționale să investigheze crimele de război și crimele împotriva umanității comise de Rusia și Belarus în Ucraina, informează digi24.

Pe un pod din Germania, oamenii au scris „Haideți să construim poduri”. Pe de altă parte, primarul din Vilnius i-a transmis un mesaj clar lui Vladimir Putin. El a scris „Putin, Haga te așteaptă!” vizavi de ambasada Rusiei din Lituania.

„Invităm locuitorii din Vilnius și oamenii de afaceri din oraș și diverse instituții să sprijine simbolic Ucraina și să lumineze clădirile cu culorile drapelului ucrainean. Să le reamintim simbolic oamenilor rămași să lupte pentru țara lor în Ucraina că îi susținem”, este scris într-o postare a municipalității din Vilnius.

Lituania spune că Rusia și Belarus au comis crime împotriva umanității în Ucraina.

Publicitate

Tribunalul Internațional de la Haga va organiza audieri publice începând de luni, săptămâna viitoare, cu privire la acuzațiile de genocid în Ucraina, potrivit CNN.

Instituția a spus că luni și marți, săptămâna viitoare, vor avea loc audieri publice cu privire la „cazul privind acuzațiile de genocid conform Convenției pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid (Ucraina împotriva Federației Ruse)”.

În cererea sa de inițiere a procedurii împotriva Rusiei, Ucraina a spus că Rusia a „pretins în mod fals că au avut loc acte de genocid” în regiunile separatiste Lugansk și Donețk, adăugând că Rusia a declarat și implementat ulterior o „operațiune militară specială” împotriva Ucrainei, potrivit un comunicat de presă anterior al Tribunalului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes