Connect with us
Publicitate

Eveniment

Primarul din Sinaia s-a ales cu o plângere penală la DNA din partea Agent Green. Motivul: construirea teleschiului care deservește pârtia Lăptici

Publicat

pe

Scandalul construirii unei instalații de teleschi noi, pe domeniul schiabil din Sinaia, continuă cu o plângere penală. Reprezentanții organizației Agent Green au anunțat pe pagina oficială de Facebook că au făcut reclamații la Direcția Națională Anticorupție pe numele lui Vlad Oprea, primarul stațiunii Sinaia, dar și al șefilor de la mediu și reprezentaților Parcului Natural Bucegi.

Publicitate

Activiștii de mediu spun că teleschiul care deservește pârtia Lăptici ar fi fost construit ilegal, intr-un habitat prioritar fragil, unde nu există acorduri de mediu.

„Astăzi am depus la DNA plângerea penală împotriva domnului Primar al Orașului Sinaia, Vlad Ghoerghe Oprea, doamna director a APM Prahova, Maria – Mihaela Duță, domnul director al Parcului Natural Bucegi ing Colțoiu Alexandru Nicolae, a doamnei biolog Friciu Beatrice, membri consiliului științific al parcului Național Bucegi, cu complicitatea reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu, pentru realizarea în zona de management durabil a Parcului Natural Bucegi, la solicitarea Primarului Orașului Sinaia, dl Vlad Gheorghe Oprea și cu avizul Parcului Natural Bucegi și al APM Prahova, lucrări de construire a unui teleschi, proiect intitulat „Construire instalaţie de transport pe cablu tip teleschi pe domeniul schiabil din staţiunea Sinaia ce deserveşte pârtia Lăptici”. Suplimentar, fără existența unor acte de reglementare, au fost construite pârtii de schi și mai multe drumuri”, au scris reprezentanții Agent Green, pe pagina de Facebook.

Potrivit ziare.com, Primăria Sinaia este acuzată de reprezentanții Agent Green că a construit ilegal pârtii de schi pe platoul Bucegilor, la limita dintre județele Dâmbovița și Prahova, în zone protejate prin lege. Reprezentanții ONG-ului susțin că autoritățile locale au intrat cu buldozerele în aria protejată și au săpat adânc în Valea Călugărului, afectând habitate prioritare, distrugând pădurea.

Publicitate

În timpul unei anchete derulate recent, reprezentanții organizației au descoperit că, pe lângă problemele legate de pârtia Lăptici, pe partea cealaltă a muntelui, în zona aparținând județului Dâmbovița (Padina-Peștera), sunt construite poduri și hoteluri fără autorizație.

În replică, primăria Sinaia, a declarat că se aștepta la astfel de acțiuni de ”PR slab”, scopul acestui demers, susțin reprezentanții administrației publice locale, fiind acela de a mai ”cere niște bănuți”.

„Sinaia este definită prin respectul față de mediu! Este evident atacul asupra domeniului schiabil numărul 1 din România. Ne așteptăm la astfel de acțiuni de PR slab pentru a mai cere niște bănuți. Tot ceea ce construim are la baza dezvoltarea durabilă și sustenabilitatea comunității. Natura și timpul ne vor da dreptate!”, a declarat Vlad Dinu, ofițer de presă Primăria Sinaia, citat de aceeași sursă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes