Connect with us
Publicitate

Administrație

Primarul din Pforzheim îi încurajează pe braşoveni printr-o scrisoare trimisă lui George Scripcaru

Publicat

pe

În cadrul întâlnirii pe care prefectul Mihai-Cătălin Văsii, președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea și primarul George Scripcaru au avut-o cu delegația germană din orașul Pforzheim, condusă  de președintele comisiei de Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, din care fac parte Oana Krichbaum (președinte al Societății Româno-Germane din Pforzheim și consilier local) și o echipă de medici germani și români de la Clinica Siloah St. Trudpert din Pforzheim (Germania), venită la Brașov cu o donație de echipamente și consumabile medicale pentru Spitalul Județean, d-na Krichbaum i-a înmânat primarului Braşovului o scrisoare din partea primarului orașului Pforzheim, d-nul  Peter Boch.

Acesta, pe lângă susținerea demersului întreprins de către Societatea Germano-Română Pforzheim-Enzkreis (DRG), condusă de către Oana Krichbaum, și a Clinicii Siloah St. Trudpert, a tinut să transmită un mesaj brașovenilor: ,,Vă rog să transmiteți solidaritatea mea și cetățenilor Brașovului, de asemenea, în numele orașului Pforzheim.  Vă dorim forța și perseverența de a stăpâni provocările pandemiei de coronavirus.  Sperăm foarte mult că ajutorul Pforzheim-ului poate contribui la acest lucru”. Implicarea Societății germano-române din Pforzheim în sprijinirea românilor din Germania, inclusiv în perioada pandemiei, dar și a brașovenilor a fost menționată atât de primarul din Pforzheim, cât și de ambasadorul României în Germania, ES Emil Hurezeanu, la întâlnirea pe care acesta a avut-o cu primarul George Scripcaru în cursul zilei de vineri, când au discutat și despre această vizită.

,,Vreau să le mulțumesc, în numele brașovenilor, celor care s-au implicat atât de mult în sprijinul locuitorilor acestui oraș, d-nei Krichbaum și asociației pe care o conduce, pentru că au pus atât suflet în a îi ajuta, într-o primă fază pe românii din Germania, iar acum pe noi, brașovenii. Domnul ambasador îmi spunea, săptămâna trecută, cât de implicată a fost această asociație în a îi sprijini pe românii infectați cu COVID la abatorul din apropiere, iar astăzi, primarul din Pforzheim îmi confirmă, în scrisoarea dumnealui, acest lucru.

Totodată, vreau să mulțumesc și echipei medicale pentru sprijinul pe care îl dau cadrelor medicale din Brașov. Cred că această pandemie demonstrează cât de importantă este solidaritatea dintre noi și cât de mult contează să ai prieteni”, a declarat primarul George Scripcaru.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes