Connect with us
Publicitate

Social

Primarul Brașovului vrea să majorareze bursele elevilor. Va propune, în sedința de vineri, ca bursa minimă să fie de 100 lei

Publicat

pe

Primarul Allen Coliban a anunțat astăzi că va convoca vineri, în ședință de îndată, Consiliul Local pentru a aproba o nouă majorare a burselor elevilor, transmite Radio România Brașov FM.

Publicitate

Propunerea primarului va fi de dublare a valorii burselor de performanță și sociale, și o creștere cu aproape 90% a celor de merit și de studiu.

“Voi convoca o ședință de îndată, cu 3 puncte pe ordinea de zi – cel mai important este legat de mărirea burselor. Practic, dublăm bursele de performanță, mărim totodată și bursele de merit, cele de studiu și bursele sociale. Mai avem două puncte: cel legat de alocarea de sume dinspre guvern pentru persoanele cu dizabilități pentru indemnizații, și un punct tehnic – aprobarea indicatorilor de la renovarea Liceului Unirea”, a spus Allen Coliban.

Plata burselor majorate se va face pentru tot anul școlar 2020-2021, deci vor fi plătite retroactiv și diferențele rămase, a precizat primarul Allen Coliban.

Publicitate

Astfel, bursa de performanță va ajunge la 200 de lei pe lună pentru fiecare elev, cea de merit, la 150 de lei, iar bursa de studiu va fi de 130 de lei lunar. Bursa de ajutor social se mărește de la 45 la 100 de lei pe lună pentru fiecare elev care se va încadra în criteriile de acordare. De aceste majorări vor beneficia, în total, 11.130 de elevi înscrişi la cursurile de zi în învăţământul preuniversitar de stat din Municipiul Braşov.

Administrația locală a mai anunțat că, în acest sens, au mai fost alocați de la bugetul local peste 2,8 milioane de lei. Valoarea totală a burselor pe primele patru luni ale acestui an școlar este de 5,4 milioane de lei.

Sursa: Radio România Brașov FM

Foto: Playtech.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes