Connect with us
Publicitate

Social

Primarul Brașovului vrea să majorareze bursele elevilor. Va propune, în sedința de vineri, ca bursa minimă să fie de 100 lei

Redactia

Publicat

pe

Primarul Allen Coliban a anunțat astăzi că va convoca vineri, în ședință de îndată, Consiliul Local pentru a aproba o nouă majorare a burselor elevilor, transmite Radio România Brașov FM.

Propunerea primarului va fi de dublare a valorii burselor de performanță și sociale, și o creștere cu aproape 90% a celor de merit și de studiu.

“Voi convoca o ședință de îndată, cu 3 puncte pe ordinea de zi – cel mai important este legat de mărirea burselor. Practic, dublăm bursele de performanță, mărim totodată și bursele de merit, cele de studiu și bursele sociale. Mai avem două puncte: cel legat de alocarea de sume dinspre guvern pentru persoanele cu dizabilități pentru indemnizații, și un punct tehnic – aprobarea indicatorilor de la renovarea Liceului Unirea”, a spus Allen Coliban.

Publicitate

Plata burselor majorate se va face pentru tot anul școlar 2020-2021, deci vor fi plătite retroactiv și diferențele rămase, a precizat primarul Allen Coliban.

Astfel, bursa de performanță va ajunge la 200 de lei pe lună pentru fiecare elev, cea de merit, la 150 de lei, iar bursa de studiu va fi de 130 de lei lunar. Bursa de ajutor social se mărește de la 45 la 100 de lei pe lună pentru fiecare elev care se va încadra în criteriile de acordare. De aceste majorări vor beneficia, în total, 11.130 de elevi înscrişi la cursurile de zi în învăţământul preuniversitar de stat din Municipiul Braşov.

Publicitate

Administrația locală a mai anunțat că, în acest sens, au mai fost alocați de la bugetul local peste 2,8 milioane de lei. Valoarea totală a burselor pe primele patru luni ale acestui an școlar este de 5,4 milioane de lei.

Sursa: Radio România Brașov FM

Foto: Playtech.ro

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Raed Arafat: „Oamenii să nu creadă că dacă județele au ajuns pe verde nu mai trebuie să se vaccineze”

Redactia

Publicat

pe

Șeful DSU Raed Arafat a spus marți seara că România a ajuns la cel mai mic număr de pacienți la ATI din decembrie 2020 și că toate județele sunt în scenariul verde. El atrage însă atenția că acest lucru nu înseamnă că oamenii nu mai trebuie să se vaccineze.

„Astăzi avem semnale bune: vedem și numărul de cazuri de la ATI, sunt 919 cazuri. Din 1 decembrie 2020 până acum n-am atins această cifră. E un semn foarte bun de scădere a presiunii pe sistemul sanitar, pe care colegii spun că o simt deja”, a spus Raed Arafat.

Publicitate

Acesta a explicat că și procentul de pozitivare la testele făcute a ajuns la 3,19%, în condițiile în care în trecut se înregistrau procente chiar și de 25 sau 26%.

„Ieri aveam două județe în scenariul galben, astăzi au scăzut și nu avem nicio creștere de incidență în ultimele 24 de ore. Să vedem cum evoluează pentru că au început școlile, oamenii s-a întors la lucru, cei care au fost în vacanță s-au întors în țară, deci normal că mișcarea e mai mare, vremea e frumoasă, lumea iese, vedem cum evoluează, noi sperăm să ținem sub control chiar dacă vor fi anumite creșteri”, a mai spus șeful DSU, la Digi 24.

Publicitate

În opinia lui, vaccinarea este cel mai important act pentru a menține această situație și pentru a ajunge „la mai bine”.

Raed Arafat susține că unul dintre cele mai mari riscuri ale acestei perioade este renunțarea la vaccinare, ce s-ar putea petrece în momentul în care oamenii se relaxează, văzând că toate județele din țară au ajuns în scenariul verde.

„Riscul cel mai important: când vedem acest lucru, unii să spună gata, am scăpat, de ce să mă mai vaccinez. Aceste date nu trebuie să lase oamenii să creadă că dacă au ajuns toate județele pe verde gata nu mai e nevoie să ne vaccinăm, pentru că ne întoarcem unde am fost, la galben și la roșu”, a precizat secretarul de stat.

Publicitate
Citește mai mult

Social

Vreme rea până la finalul săptămânii – Ploi torențiale, vijelii și grindină

Redactia

Publicat

pe

Vremea se schimbă în toată țara, iar meteorologii anunţă că, începând de miercuri după-amiază şi până vineri seară, vor fi ploi, descărcări electrice şi vijelii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare de instabilitate atmosferică în toată țara, de miercuri, ora 16.00, până vineri, ora 21.00. În Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei va fi Cod galben de vijelii, scrie Mediafax.

Publicitate

Informarea de instabilitate atmosferică va fi în vigoare de miercuri, ora 16.00, până vineri, ora 21.00.

Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Publicitate

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp.

Alerta Cod galben a fost emisă pentru intervalul miercuri ora 16.00 – joi ora 10.00.

În Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Publicitate
Citește mai mult

Social

Incidența scade la 1,27 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Incidența la nivel județean a ajuns la 1,03 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a scăzut din nou. Miercuri, 12 mai, incidența la nivelul municipiului este de 1,27, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare rată de incidență este în comuna Fundata, și anume 2,72 la mie.

Publicitate

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>