Connect with us
Publicitate

Administrație

De anul viitor startul competițiilor automobilistice nu se va mai da din Livada Poștei

Publicat

pe

Publicitate

Ultima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, care are loc chiar în acest weekend, la Brașov, ar putea fi și ultima competiție în care startul se va da din Livada Poștei. Motivul ar fi zecile de sesizări pe care locatarii din zonă le-au făcut de-a lungul timpului. Supărați de blocaje, aglomerație și zgomot brașovenii care locuiesc în centrul orașului au reclamat la primărie competițiile de raliu care se organizează, de obicei, pe drumul dintre Livada Poștei și Poiana Brașov. Primarul Allen Coliban le dă dreptate oamenilor și anunță că acesta va fi ultimul concurs auto la care piloții vor porni de pe Șirul Livezii.

„Începând de anul viitor, toate evenimentele automobilistice își vor reloca punctele de pornire a curselor, pentru a nu mai afecta locuitorii din zona Șirul Livezii – Calea Poienii. În urma sesizărilor venite din partea brașovenilor care locuiesc pe drumul care duce spre Poiana Brașov am luat decizia ca începând de anul viitor nici un eveniment automobilistic să nu mai aibă startul din Livada Poștei. În acest weekend se desfășoară o cupă națională de raliu, care are avizele necesare și îndeplinește cerințele legale, însă am luat decizia ca acest eveniment să fie și ultimul de acest gen cu plecare din Livada Poștei. Una din variantele luate în calcul este parcarea de la Belvedere. Le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru implicare și dialogul constructiv, iar participanților la evenimentul din acest weekend le urez mult succes!”, a anunțat primarul Brașovului, Allen Coliban, pe pagina sa de facebook.

Anunțul edilului a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare, iar părerile pro și contra au împărțit brașovenii în două tabere.

C.B. – „Este o decizie foarte bună, asemenea evenimente (de fapt orice eveniment care deranjează prin zgomotul lui) trebuie să se desfășoare în locații unde nu sunt locuințe”.

Publicitate

G.I. – „Omul a rezolvat o problemă care era o problemă de niște ani buni! Nu pentru mine și nu pentru 95% din brașoveni, dar era o problemă pentru cei care locuiesc la începutul drumului Poienii și care nu aveau cum să mai circule spre și dinspre casă! Acum stratul acestor evenimente are loc mai sus unde nu deranjează pe nimeni”.

A. K. – „O dezbatere publică ar fi fost corectă. Nu țin minte să se fi anunțat o astfel de discuție”.

M. d T. – „Raliul Brașovului este totuși o tradiție pe acel traseu. Probabil se poate limita la un singur eveniment pe an la care blocarea circulației sa nu dureze mai mult de 5-6 ore in total. Este fascinant cum locuitorii din Livada Poștei sunt mai pretențioși decât cei din Monte Carlo”.

La startul competiției care va avea loc în acest weekend s-au înscris 92 de piloți. În urma concursului, vor fi alocate puncte în clasamente anuale și vor fi desemnați câștigătorii Campionatului Național de Viteză în Coastă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes