Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria vrea să pună în siguranţă Cetăţuia pentru a nu ajunge în paragină. Asta chiar dacă de şapte ani se judecă procesul în care să se stabilească proprietarul

Publicat

pe

Aflată deja de mai bine de şapte ani în litigiu, Cetățuia Brașovului se degradează încet și sigur pe zi ce trece. Municipalitatea spune că este nevoie măcar de lucrări de punere în siguranță, pe care ar vrea să le facă pe Legea Monumentelor.

Deocamdată se lucrează la un necesar al lucrărilor.

„Pe legea monumentelor vizăm alocarea de fonduri pentru punerea în sigurnață, fiind un obiectiv istoric, monument clasa A. Separat am avut bani în buget pentru intervențiile de substanță. Partea aceasta de punere în siguranță este partea pe care o putem demara și pe care o avem în pregătire la achiziții„, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, potrivit radiobrasovfm.ro.

Procesul pentru Cetățuie a început în 2015. Tribunalul Braşov (în octombrie 2016) şi Curtea de Apel Braşov (în iunie 2017) au dispus ca obiectivul să treacă din proprietatea Aro Palace SA în cea a Statului Român. În baza deciziei Curţii de Apel Braşov, care este executorie, Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, a intabulat provizoriu Cetăţuia, ceea ce înseamnă că are drepturi depline asupra imobilului.

Deciziile instanţelor braşovene au fost atacate încă din 2017 și de Municipiul Brașov, și de Aro Palace SA, și de SIF Muntenia SA. Recursul se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a dat termen pentru 17 mai.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes