Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să restricţioneze accesul autovehiculelor de peste 3,5 tone în oraş: „Sunt străzi nou-nouţe şi distrug infrastructura. Nu se poate ca pentru profitul unora, noi să cheltuim bani”

Publicat

pe

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe intenţionează să restricţioneze accesul autovehiculelor de peste 3,5 tone în oraş pentru a proteja infrastructura rutieră, informează Agerpres.

Publicitate

Primarul Antal Arpad a declarat că municipalitatea a investit în ultimii ani foarte mulţi bani pentru a reabilita şi moderniza străzile din oraş şi nu este de dorit ca acestea să se degradeze din cauza maşinilor de mare tonaj.

„Vom lansa în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind staţionarea, parcarea şi regimul de acces şi circulaţia autovehiculelor care au o masă totală mai mare de 3,5 tone în municipiul Sfântu Gheorghe. Am investit foarte mult în infrastructură în ultimii ani şi dorim să protejăm această infrastructură. Nu se va mai putea intra oricând, cu orice maşină pe teritoriul oraşului. Practic, străzile care rămân fără restricţie în acest moment sunt străzile Lunca Oltului, Păiuş David, Constructorilor, Joszef Attila şi Jokai Mor, urmând ca după ce vom da în folosinţă şoseaua de centură a oraşului să restricţionăm circulaţia şi pe străzile Păiuş David, Constructorilor şi Lunca Oltului. În rest, dincolo de restricţii, autovehiculele mari, cele de peste 3,5 tone, vor trebui să plătească o taxă şi să solicite o autorizaţie de acces în municipiul Sfântu Gheorghe. Vor fi şi restricţii, în sensul în care nu vor putea intra în anumite zone ale oraşului, şi va fi şi cu taxă, deci vor fi taxe pe o zi, taxe pe lună, iar pentru cei care au sediul social în Sfântu Gheorghe vor fi taxe pe şase luni sau 12 luni sau abonamente”, a afirmat primarul Antal Arpad.

El a menţionat că municipalitatea va oferi firmelor din oraş posibilitatea de a se muta în Parcul Industrial de la Câmpu Frumos.

Publicitate

„Sunt străzi nou-nouţe şi distrug infrastructura. Uitaţi, am făcut ieri o poză în Piaţa Kalvin, e un camion cu lemne cu două remorci. Vă daţi seama, problema este că strică, intră peste spaţii verzi, strică bordurile, străzile, deci nu se poate ca pentru profitul unora noi să cheltuim bani să ţinem infrastructura. Deci, musai trebuie să facem şi aceşti paşi ca să protejăm ceea ce am construit, că dacă nu, noi construim şi alţii strică şi n-am făcut nimic”, a mai spus primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes