Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Sânpetru își propune un nou Plan Urbanistic General pentru a stopa construcțiile haotice: „s-a întâmplat ca în comuna să se elaboreze și PUZ-uri cu blocuri de 8 etaje, de 10 etaje, chiar de 16 etaje”

Publicat

pe

Primăria din Sânpetru se pregătește să elaboreze un nou Plan Urbanistic General și un Regulament Local de Urbanism, după ce în ultimii ani s-a construit haotic, iar multe dintre clădirile noi au depășit regimul de înălțime.

Recent, s-a încheiat licitația publică pentru desemnarea unei firme specializate care va elabora aceste documentații.

În prezent, primăria eliberează certificate de urbanism după un PUG vechi care nu a mai fost actualizat din 2002.

Primarul comunei Sânpetru, Marian Arhire, a declarat că este dificil să se lucreze cu acest PUG vechi, care reglementează doar o anumită zonă din comună, iar în zonele care nu sunt cuprinse în acesta, proprietarul terenului poate propune orice. El a adăugat că este important să se țină cont și de fermele existente, precum și de o rezervație naturală care trebuie protejată.

Publicitate

“Este destul de dificilă situația, ținând cont că PUG-ul vechi, cel după care funcționăm în momentul de față, reglementează doar o anumită zonă din comună. În zonele care nu sunt cuprinse în PUG-ul vechi, proprietarul terenului elaborează un PUZ pe acel teren și, cumva, nu există reglementări. El poate să vină cu fel și fel de propuneri. Chiar s-a întâmplat ca în comuna Sânpetru să se elaboreze și PUZ-uri cu blocuri de 8 etaje, de 10 etaje, chiar de 16 etaje am avut la un moment dat. Adică nu putem avea blocuri lângă case. Trebuie să ținem cont și de anumite ferme care există aici în comună de mult timp. (…) Avem o rezervație naturală pe care trebuie să o protejăm”, a spus primarul comunei Sânpetru, Marian Arhire, pentru Radio România Brașov FM.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes