Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Râşnov vrea aproape 20 de milioane de euro pentru a trage apa pe Glăjerie

Publicat

pe

Primăria oraşului Râşnov va depune spre finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” un proiect ce prevede alimentarea cu apă a zonei Glăjeriei, una dintre cele mai dezvoltate din punct de vedere turistic din oraş, valoarea estimată a acestuia fiind de 18 milioane de euro, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul Liviu Butnariu.

El a precizat că proiectul, iniţiat mai demult şi care are deja un studiu de fezabilitate, este în prezent în faza de actualizare şi revizuire, astfel încât să poată fi depus până la sfârşitul lunii noiembrie pentru finanţare.

„Este un proiect privind captarea celor şapte izvoare de la poalele munţilor Bucegi, din zona Glăjeriei, una dintre cele mai dezvoltate din punct de vedere turistic al oraşului Râşnov şi prevede atât partea de captare, înmagazinare cât şi aducţiune de apă. Datorită faptului că captarea ar urma să se realizeze la o altitudine foarte mare – 787 metri – vom putea să asigurăm distribuţia apei potabile fără a o pompa până, spre exemplu, la Pârâul Rece. Este vorba despre o reţea de apă potabilă de 18 kilometri – numai Valea Glăjeriei are 13 kilometri – şi vom veni şi pe DN 73 A şi în zona Colţii Cheii, în care se prefigurează că va coborî o pârtie de schi din Postăvarul, proiect al Primăriei Braşov. Şi din acest punct de vedere, este foarte important să avem alimentare cu apă şi canalizare în zonă. Acest proiect are două reţele paralele, una de aducţiune spre zona respectivă şi alta de distribuţie”, a explicat edilul din Râşnov.

Totodată, el a menţionat că Primăria Râşnov ar mai vrea să beneficieze de finanţare prin programul „Anghel Saligny” pentru reabilitarea a cinci străzi, atât prin realizarea unei canalizări care să treacă apele pluviale în subteran, ca să nu mai inunde carosabilul, cât şi asfaltare, proiect cu o valoare de 7 milioane de lei (aproape 1,5 milioane de euro).

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes