Connect with us
Publicitate

Eveniment

Primăria Odorheiu Secuiesc, amendată în cazul autorizaţiei emise pentru la internatul liceului unde s-a prăbuşit un perete. Doi copii şi-au pierdut viaţa

Publicat

pe

Publicitate

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Harghita a aplicat o amendă în valoare totală de 10.000 lei primarului din Odorheiu Secuiesc, secretarului primăriei şi arhitectului şef al municipiului, în cazul autorizaţiei emise pentru lucrările la internatul Liceului „Tamási Aron”, al cărui perete s-a prăbușit în decembrie anul trecut, iar doi elevi şi-au pierdut viaţa, a transmis luni Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, a avut loc şedinţa de lucru a comisiei mixte de verificare a aspectelor care au stat la baza producerii incidentului de la Internatul Liceului Teoretic „Tamási Aron” Odorheiu Secuiesc, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii a informat şi că s-au finalizat lucrările de degajare a incintei de moloz şi de punere în siguranţă interioară, iar lucrările de consolidare exterioară vor fi finalizate săptămâna viitoare.

”Inspectoratul de Stat în Construcţii Harghita a informat comisia asupra faptului că au fost finalizate lucrările de degajare a incintei de moloz şi lucrările de punere în siguranţă interioară. Se efectuează lucrările de punere în siguranţă exterioare, fiind turnate pavelele de sprijin a structurii şi s-au efectuat lucrări de consolidare a taluzului pe secţiunea dintre internat şi drumul de acces. Lucrările de consolidare exterioară vor fi finalizate săptămâna viitoare. S-a finalizat controlul la Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc, privind emiterea autorizaţiei de construire de către aceasta. În urma celor constatate, a fost întocmit procesul verbal de contravenţie, prin care primarului, secretarului general al u.a.t. şi arhitectului şef li s-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 10 mii lei. Pentru lucrările de reabilitare a internatului, va nevoie de eliberarea unei noi autorizaţii de construire, în baza expertizei tehnice şi a unui proiect tehnic de reabilitare”, se menţionează în comunicatul Instituţiei Prefectului.

Totodată, sursa citată precizează că Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita a informat că a fost finalizat raportul corpului de control al ministrului Educaţiei, prin care au fost dispuse „raportarea semestrială a tuturor activităţilor realizate în unitatea de învăţământ, respectiv efectuarea unei inspecţii generale la această instituţie, activitate care se va efectua în a doua parte a lunii martie”.

Publicitate

În comunicat se mai arată că o comisie disciplinară a Inspectoratului Şcolar a finalizat un control „pe linia respectării procedurilor proprii în cadrul sistemului de control intern managerial”, raportul urmând a fi analizat de către Consiliul de Administraţiei al ISJ Harghita săptămâna viitoare.

„În continuare, instituţiile membre în Comisie vor asigura monitorizarea activităţilor de punere în siguranţă a imobilului în care a funcţionat internatul Liceului Teoretic ‘Tamási Aron’ Odorheiu Secuiesc”, mai subliniază sursa citată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes