Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Făgăraș cumpără 4 lifturi pentru blocurile turn din oraş. Vechile ascensoare nu mai funcţionează de peste 30 de ani, mulţi oameni nici nu mai coboară din casă

Publicat

pe

Publicitate

Cu votul unanim al consilierilor locali, Primăria Făgăraș va demara lucrările pentru montarea a patru lifturi la blocurile turn din municipiu.

Aceste lifturi nu mai funcționează de mai bine de 30 de ani, iar locatarii, proprietari, vor plăti administrației locale, timp de 5 ani, „taxă de reabilitare termică”. Suma alocată în acest scop este de 1.107.295 lei, fără TVA, banii provin din bugetul local. Hotărârea a fost luată la ședința ordinară de Consiliu local de miercuri, 20 februarie, transmite salutfagaras.ro.

Potrivit edilului Gheorghe Sucaciu, aproximativ 400 de familii locuiesc în aceste blocuri, iar unele persoane, care locuiesc la etajele superioare, nu au mai coborât din cauza lipsei lifturilor.

„Cetățenii au nevoie de reparația acestor lifturi. Sunt persoane care nu au mai coborât de ani de zile, din această cauză. Am găsit o modalitate legală de a-i ajuta, să facem noi reparația lifturilor. Iar în 5 ani, lunar, oamenii să plătească o taxă de 20 -230 de lei/lună., până la finalizarea licitației. Apoi se va stabili o taxă lunară, pe o perioadă de 5 ani, care va fi plătită la taxe și impozite. Este imperios necesar această investiție. Cetățenii ne-au cerut acest lucru, ne-au rugat să găsim o soluție, iar aceasta este singura soluție legală. Sunt singurii care au venit să ne ceară ajutor. Dacă vor veni și alți făgărășeni, vom discuta fiecare caz în parte, atunci câd va fi cazul”, a spus primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Publicitate

„Dacă noi nu o să facem ceva acum, nimeni nu o să mai facă așa ceva niciodată”, a completat și consilierul local Radu Biza.

În schimb, consilierul local Lucian Cupu, a spus că, prin acest proiect, se va deschide „cutia Pandorei”, având în vedere că locatarii din aceste blocuri sunt proprietari și că ar trebui ca și pentru ceilalți făgărășeni să fie realizate astfel de proiecte.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes