Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Brașov vrea să realizeze un nou plan urbanistic zonal pentru Centrul Civic. Brașovenii sunt invitați să facă propuneri pentru acest proiect

Publicat

pe

Primăria Brașov a anunțat astăzi intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal ,,Centrul civic Brașov”, care are rolul de a actualiza reglementările urbanistice în vigoare pentru a rezolva disfuncționalitățile identificate în zonă și pentru a asigura o dezvoltare coerentă și funcțională a zonei. Brașovenii sunt invitați ca, până în data de 20 octombrie, să transmită comentarii, observaţii și propuneri privind intenția elaborării acestui P.U.Z.

Publicitate

„Este o zonă importantă pentru orașul nostru, atât din punctul de vedere al localizării ei, cât și al importanței pe care o are în ceea ce privește direcția de dezvoltare urbanistică. Tocmai de aceea, actualizarea Planului Urbanistic Zonal pentru Centrul Civic trebuie să se facă pentru cetățeni și împreună cu aceștia. Deja din această etapă, de inițiere, dorim să aflăm care sunt așteptările brașovenilor cu privire la cum va trebui să arate zona peste câțiva ani, ce destinație ar trebui să aibă terenurile libere, fie ele publice sau private, ce tip de facilități vom putea regăsi acolo peste câțiva ani. Vă aștept, până în 20 octombrie, să ne transmiteți propunerile voastre, pe adresa de e-mail [email protected], a precizat primarul Allen Coliban.

Deși Centrul Civic, cu o suprafață de aproximativ 20 de ha, a fost gândit ca pol de interes, în contrapondere cu centrul istoric, în prezent această zonă se prezintă izolat în restul țesutului urban, situație cauzată în mare parte de delimitarea agresivă a spațiului, de artere de categoria I-a, circulate intens și cu viteze mari, dar și de lipsa de atractivitate a funcțiunilor prezente în această „incintă” – un amestec dezorganizat de servicii publice și administrative, spații de birouri intercalate cu spații comerciale și de alimentație publică, funcțiuni preponderente de zi, mici insule de locuire colectivă și individuală, iar central, cu o dispunere neuniformă, spații verzi și zone cu terenuri de sport.

Etapele pentru elaborarea acestui PUZ sunt următoarele:

Publicitate
  • Etapa I de informare și consultare a populației – Implicarea publicului în etapa pregătitoare;
  • Etapa de analiză a teritoriului studiat;
  • Forma preliminară a documentației de urbanism;
  • Etapa a II-a de informare și consultare a populației – Implicarea publicului în etapa elaborării propunerilor
  • Actualizarea documentației de urbanism în urma parcurgerii procedurii de consultare și informare;
  • Avizarea documentației de urbanism;
  • Etapa a III-a – Implicarea publicului în etapa aprobării PUZ – Transparență decizională;
  • Aprobarea documentației de urbanism.

Comentariile, observațiile și propunerile cu privire la P.U.Z. „Centrul Civic Brașov” se primesc în scris la sediul Primăriei Municipiului Brașov sau prin e-mail [email protected] , până în data de 20 octombrie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes