Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Brașov vrea să organizeze în Piața Sfatului un târg de artă tradițională și meșteșuguri

Publicat

pe

Publicitate

Municipalitatea, în parteneriat cu Centrul Cultural „Reduta” au dat startul înscrierilor pentru târgul de artă tradițională și meșteșuguri care va ave aloc în Piața Sfatului, în perioada 29 aprilie – 1 mai. Doritorii care vor să ocupe unul dintre cele 30 de standuri unde vor fi vândute produse tradiționale pot depune documentele la adresa de mail [email protected].

Potrivit regulamentului, au dreptul să participe la acest târg meşteşugari ( pielari, cioplitori în lemn, turtari, tâmplari, opincari, creatori de vestimentație tradițională, postăvari (împăslitori), meșteri în împletituri din fibre vegetale și naturale, olari), creatori populari și artizani (ouă încondeiate, iconografie, pictură naivă pe sticlă, pictura naivă pe lemn, broderie, cusături, țesături în razboi, obiecte de podoabă, crestături în lemn), creatori de produse realizate manual: jucării textile, bijuterii, creaţie vestimentară, tehnica şerveţelului, modelaje cu pastă fimo, quilling, etc. – cu temă tradițional românească.

La târg se pot înscrie creatorii populari și mesteșugarii care îndeplinesc următoarele condiții, cumulativ:

 • să expună produse lucrate manual, în mici ateliere meșteșugărești sau de artă tradițională specifice zonei pe care o reprezintă.
 • să fie membri ai unor asociații județene sau regionale cu specific mesteșugăresc sau să facă dovada participării la cel puțin un târg cu specific meșteșugăresc.
 • sa fie organizați ca persoană juridică;
 • să dețină casă de marcat.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină următoarele documente:

Publicitate
 1. Cererea de înscriere (direct în e-mail sau cerere scrisă de mână atașată e-mailului);
 2. Copie după Codul Unic de Înregistrare ( CUI ) al agentului economic, respectiv dovada înscrierii în Registrul fundațiilor și asociațiilor – pentru ONG-uri
 3. Atestat de meșteșugar (dacă este cazul)
 4. Simulări foto ale produselor comercializate, însoţite de descrierea text detaliată (min.3, max. 5 fotografii)
 5. Imagini foto cu manufacturarea obiectelor şi/sau atelierul de producţie, însoţite de descrierea detaliată a meşteşugului practicat de participant.
 6. Dovada participării la alte târguri similare și/sau document ce atestă apartenența la o asociație cu specific meșteșugăresc sau de promovare a creației populare.
 7. Solicitarea participării la ateliere/demonstraţii, cu descrierea text detaliată a instrumentelor şi materialelor folosite (în cererea de înscriere).

Târgul va fi organizat odată cu evenimentele Junilor Brașovului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes