Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Brașov vrea să cumpere tablete pentru elevi în valoare de 10 milioane euro

Publicat

pe

Publicitate

Primăria Braşov a început elaborarea documentaţiei necesare pentru a aplica la programul de finanţare al Ministerului Fondurilor Europene privind achiziţia de tablete pentru elevi şi îşi propune să depună proiectul până la începutul lunii decembrie, „pentru a putea achiziţiona în cel mai scurt timp posibil” aceste echipamente, scrie Agerpres.

Valoarea estimată a achiziţiei este de circa 10 milioane de euro, se arată într-o informare transmisă de Primăria Braşov.

Potrivit sursei citate, în paralel se lucrează la elaborarea documentaţiei în vederea lansării licitaţiei pentru achiziţia acestor echipamente.

Conform estimărilor realizate pe baza datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, la nivelul municipiului Braşov sunt necesare 31.000 de tablete, laptopuri şi desktopuri, pentru cei aproximativ 39.000 de elevi şi preşcolari şi 2.700 de cadre didactice. La acestea se adaugă camere web, proiectoare, table interactive şi routere.

Publicitate

Valorile maxime aprobate de MFE pentru echipamentele IT sunt următoarele: laptop – 750 de euro, desktop şi monitor – 700 de euro, sistem all-in-one – 750 de euro, tabletă – 200 de euro, cameră web – 100 de euro, cameră web conferinţă – 500 de euro, proiector – 500 de euro, ecran proiecţie – 100/200 de euro, tablă interactivă – 2.000 de euro, router wireless – 150 de euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes