Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Brașov vrea să cumpere clădirea și terenul în care funcționează Grădinița 13. Unitatea riscă să se închidă din cauza neînțelegerilor cu proprietarii

Publicitate

Publicat

pe

În urmă cu mai bine de o lună conducerea Grădiniței numărul 13 din Brașov era înștiințată că proprietarul terenului va bloca accesul copiilor și al cadrelor didactice în unitatea de învățământ. Autoritățile au încercat să găsească soluții pentru ca activitatea să nu fie suspendată, iar acum municipalitatea a anunțat că vrea să cumpere clădirea și terenul în care funcționează grădinița.

Publicitate

Propunerea pentru achiziționarea imobilului și a terenului de 659 de metri pătrați va fi înaintată Consiliului Local care va trebui să își dea acordul pentru această tranzacție. Până atunci, reprezentanții primăriei vor continua să negocieze cu proprietarii prețul de vânzare, în condițiile în care aceștia au cerut o sumă mult mai mare decât evaluările făcute de specialiști.

„Deși persoana care îi reprezintă pe cei doi proprietari a fost invitată astăzi la primărie pentru a discuta asupra prețului, aceasta a refuzat să dea curs invitației, în condițiile în care municipalitatea este pregătită să accepte prețul rezultat din cele două evaluări și are fondurile necesare prevăzute în buget. Conform evaluării realizate de proprietari, valoarea totală a imobilului (valoarea de piață recomandată) este de 564.000 de euro, fără TVA, din care valoarea construcției este de 402.545 de euro, iar valoarea terenului este de 161.455 euro. Totodată, reprezentantul proprietarilor a comunicat primăriei că de la momentul la care a transmis prima ofertă de vânzare valoarea proprietăților similare a crescut cu 3,7%, ceea ce înseamnă că valoarea întregii proprietăți, construcție și teren, actualizată, este de 584.120 de euro, la care se adaugă TVA. Valoarea rezultată în urma expertizei realizate la comanda primăriei este de 554.000 de euro, fără TVA, pentru ambele imobile, cu precizarea că evaluatorul independent a stabilit și un preț maxim la care pot fi achiziționate clădirea și terenul”, au declarat reprezentanții Primăriei Brașov.

Contractul de vânzare-cumpărare se va încheia după ce proprietarul clădirii va finaliza procedurile de intabulare, având în vedere faptul că, la acest moment, construcția nu este intabulată. Grădinița 13 de pe strada Agrișelor funcționează într-un clădire proprietate privată, pe care municipalitatea a închiriat-o, în anul 2021, pentru o perioadă de 10 ani, după ce în anul 2020 instanța de judecată a obligat administrația publică locală să restituie în natură acest imobil.

Publicitate

În ceea ce privește terenul, acesta este tot proprietate privată, titular fiind o altă persoană decât cea care deține clădirea. Deoarece proprietarul terenului a încercat să îngrădească accesul copiilor spre grădiniță, primăria a obținut, în instanță, o hotărâre executorie prin care îl obligă pe proprietar să permită accesul, până la soluționarea litigiului care are ca obiect constituirea dreptului de servitute de trecere.

 

sursa foto: Primăria Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes