Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Braşov vrea să alunge ciorile din Parcul Tractorul cu lasere

Publicat

pe

O firmă plătită de Primărie va testa sisteme luminoase sau sonore care să alunge păsările

Publicitate

Devenite un coşmar pentru locuitorii din cartierul braşovean Tractorul, ciorile care şi-au găsit adăpost în parc ar putea fi alungate cu lasere. Astfel, Primăria Braşov are în plan să plătească unui consultant de specialitate suma de 27.786 lei, cu tot cu TVA, pentru realizarea unui studiu privind stabilirea soluţiei optime şi a costurilor aferente unor echipamente specializate pentru diminuarea şi îndepărtarea coloniilor de ciori, bzb.ro.

Primăria caută soluţii inovatoare

Reprezentanţii Primăriei Braşov au explicat că acest studiu va fi realizat în contextul în care numărul de ciori a crescut foarte mult în parcurile Tractorul Mic şi Tractorul Mare, iar pentru alungarea lor municipalitatea caută „soluţii inovatoare, neinvazive, nepoluante şi cu eficienţă cât mai mare pentru îndepărtarea coloniilor de corvide”.

Publicitate

În baza acestui contract se doreşte implementarea unor sisteme de echipamente acustice ultrasonice şi laser, care emit semnale sonore şi luminoase pentru îndepărtarea coloniilor de păsări dăunătoare.

Studiul, gata în 45 de zile

Firma care va obţine contractul va avea la dispoziţie 45 de zile de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor să finalizeze acest studiu. Prin acest document va fi stabilită aria de răspândire a ciorilor, dar vor fi prezentate şi recomandări privind modalităţile şi tipurile de echipamente, precum şi soluţiile care se pretează a fi puse în practică.

„În urma acestui studiu se va prezenta soluţia optimă, constând în achiziţionarea de echipamente ultrasonice sau laser şi vor fi stabilite amplasamentele şi modalitatea de montaj şi punere în funcţiune a acestora”, se arată caietul de sarcini aferent procedurii de atribuire a studiilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes