Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Braşov vrea bani din PNRR pentru viitorul Spital Regional și viitorul Spital TBC

Publicat

pe

Publicitate

După ce acreditase ideea că ar putea fi construit prin Programul Operațional Sănătate, acum Municipalitatea ar vrea să obțină o parte din bani pentru construire și dotarea viitorului Spital Regional prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Aleșii locali au aprobat, în ședință de îndată, depunerea la finanțare a acestuia, după ce Ministerul Sănătății a emis anumite instrucțiuni, în 29 noiembrie, pentru finanțarea obiectivelor, potrivit Radio România Braşov FM.

Potrivit referatului de aprobare, termenul de depunere a proiectului este 9 decembrie.

Conform aceluiași document, însă, propunerea de investiții trebuie să fie de puțin peste 989,5 milioane lei, iar obiectivul să fie gata până în 30 iunie 2026.

Publicitate

Însă, costul investiției este estimat la 2,3 miliarde de lei, echivalentul a peste 440 milioane de euro, potrivit datelor prezentate anterior de municipalitate.

În lista de investiții pentru PNRR, spitalul Regional Brașov ar fi pe locul 30.

În plus, o altă cerere de finanțare ar vrea să o depună municipalitatea și pentru viitorul spital de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, de lângă Regional. În acest caz, valoarea este de peste 584 milioane de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes