Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Brașov trebuie să plătească daune de aproape un milion de lei către P&P. Acesta este prejudiciul stabilit de magistrați pentru perioada în care a fost suspendată achitarea parcării în oraș

Publicat

pe

Firma P&P, cea care administrează cele peste 10.000 de locuri de parcare din Brașov a mai câștigat un proces în fața municipalității. Magistrații Tribunalului Covasna au decis să anuleze declarația de reziliere a contractului pentru delegarea gestiunii prin concesionare a serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al municipiului Brașov, din data de 4 septembrie 2020.

Publicitate

În plus, instanța a decis ca pirmăria Brașov să plătească daune de aproape un milion de lei către firma P&P pentru cele trei săptămâni în care parcarea în oraș nu a fost plătită de niciun conducător auto.

Iată soluția Tribunalului Covasna din data de 9 septembrie 2022:

„Admite cererea formulată de partea reclamantă SC P&P SRL, în contradictoriu cu pârâtul MUNICIPIUL BRAŞOV . Anulează Adresa nr.48473/07.05.2021, reprezentând declaraţia de reziliere a Contractului pentru delegarea gestiunii prin concesionare a serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al municipiului Brașov nr.279/87517/04.09.2020 Obligă pârâtul la plata către reclamantă a daunelor interese în cuantum de 938.595 lei, reprezentând prejudiciul suferit în perioada 08.05.2021 – 30.06.2021. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 39.326 de lei, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu de expert. Respinge ca neîntemeiată capătul doi din cererea reconvenţională formulată de către Municipiul Brașov. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Covasna”.

Publicitate

În primăvara anului trecut, Consiliul Local a decis să rezilieze acest acord între municipalitate și firma P&P după ce compania care administrează parcările publice a decis să taxeze non-stop șoferii care își lasă autoturismele în spațiile special amenajate pe domeniul public din oraș. La acea vreme, edilii spuneau că au fost identificate 19 obligații pe care concesionarul nu și le-a îndeplinit conform contractului de concesiune.

De-a lungul timpului, au fost deschise mai multe procese între firma P&P și Primăria Brașov, iar de cele mai multe ori judecătorii au dat câștig de cauză companiei private.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Apostolescu Cezar

  10 septembrie, 2022 at 3:19 pm

  As dori sa știu ce face firma care administrează parcările ? Ce înseamnă ^administreaza^ ?
  Asfaltează, face curățenie în parcări, trasează locul de parcare ? Sau încasează. ….
  Dorința de reziliere pare legitima, înoată Europa parcarea este gratuita în weekend !
  Pierderea procesului de către primărie înseamnă, în opinia mea, INCOMPETENTA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes