Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Braşov se pregăteşte să înceapă ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Publicat

pe

Publicitate

Primăria este în etapa finală a pregătirilor pentru demararea campaniei de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar: a fost desemnată firma care va gestiona această activitate, Tetkron SRL, companie a municipalității; a fost achiziționat primul utilaj de ridicare și urmează semnarea contractului pentru cel de al doilea utilaj; zona în care vor fi depozitate mașinile ridicate de pe domeniul public a ajuns în faza de asfaltare și marcare; actualizarea tarifelor prevăzute în Regulamentul privind activităţile de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe raza teritorială a UAT Municipiul Braşov a intrat în faza de dezbatere publică.

„Din păcate, un serviciu atât de necesar a fost tergiversat de ani de zile. Din 2017, de când a fost aprobat regulamentul, nu s-a reușit finalizarea nici unei proceduri care să permită ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Astăzi am ajuns într-o fază destul de avansată: avem firma care se va ocupa de această activitate – este vorba de Tetkron, compania Municipalității – avem spațiul necesar, care mai trebuie asfaltat, avem deja primul utilaj și urmează și al doilea, și știm și care vor fi costurile pentru operarea acestui serviciu, costuri care vor trebui suportate de cel care a încărcat legea. De astăzi le supunem dezbaterii publice a brașovenilor, astfel încât, după adoptarea de către Consiliul Local a noilor tarife, să putem începe activitatea”, a precizat primarul Allen Coliban.

Conform proiectului de hotărâre supus dezbaterii publice, tarifele pe care le vor plăti cei care parchează neregulamentar sunt:

  • 625 de lei pentru ridicarea autovehiculului;
  • 260 de lei pentru transportul acestuia la zona de depozitare;
  • 200 de lei/24 h/vehicul taxa de depozitare.

Alte prevederi din regulament

Publicitate

Ridicarea vehiculului parcat neregulamentar se face în urma dispoziției polițistului, angajat al IPJ Brașov, sau a polițistului local. De la constatarea la fața locului a acestei contravenții și până la ridicarea vehiculului trebuie să treacă 5 minute, timp în care șoferul își poate lua vehiculul, fiind sancționat doar contravențional, cu amendă și/sau puncte de penalizare.

În cazul în care șoferul ajunge după ridicarea mașinii, va fi obligat să plătească, pe lângă amenda pentru contravenție, și tariful pentru ridicarea vehiculului.

În cazul în care vehiculul a fost transportat la locul de depozitare, deținătorul vehiculului îl poate recupera oricând, programul pentru restituirea vehiculelor fiind non-stop.

Dacă vehicului va fi recuperat în termen de până la 12 ore din momentul ridicării acestuia, se va plăti jumătate din taxa de depozitare vehicul.

Conform regulamentului în vigoare, ridicarea vehiculului nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează, în cazul în care în vehicul este vizibilă prezența unor persoane sau a animalelor de companie.

Brașovenii pot transmite propuneri de completare sau modificare a proiectului de hotărâre până în data de 21 august, către Primăria Brașov, Biroul Informații Publice și Mass-Media, e-mail: [email protected], sau prin intermediul Centrului de Informații pentru Cetățeni (program luni-joi, 8.00-14.00, și vineri de la 8.00-13.00).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes