Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Braşov poate demara negocierile pentru cumpărarea Unirea Shopping Center. În unanimitate, Consiliul Local Braşov a votat pentru. Ce ofertă va face Municipalitatea?

Publicat

pe

Reprezentanţii Primăriei Braşov vor putea demara negocierile în vederea cumpărării mallului Unirea Shopping Center, după ce consilierii prezenţi la şedinţa de îndată de vineri a forului local au votat în unanimitate pentru cumpărarea clădirii şi a parcării aferente acesteia.

„Ceea ce trebuie subliniat este faptul că votul nostru de astăzi a fost pentru intenţia de a cumpăra această clădire, în contextul zilei de luni, atunci când echipa de negociere (a Primăriei Braşov – n.r.) va face ofertarea directă. Am considerat că este oportun votul nostru de astăzi, în perspectiva în care, dacă municipalitatea va achiziţiona acest imobil, îi vom putea găsi mai multe funcţiuni: fie pentru unităţile de învăţământ (pe fondul lipsei de spaţii din şcoli şi licee), fie administrative, fie pentru un viitor spital municipal, adiţional oportunităţii parcării. În şedinţa de astăzi, PSD a făcut apel la dialog între toţi factorii politici prezenţi în Consiliul Local, astfel încât, dacă oferta va fi acceptată, să găsim clădirii cea mai oportună funcţiune, adaptată în mod direct la necesităţile braşovenilor„, a declarat pentru AGERPRES liderul consilierilor PSD, Alexandra Crivineanu.

Viceprimarul liberal Sebastian Rusu a declarat, la rândul său, că aleşii PNL din CL Braşov au votat pentru această achiziţie deoarece este o oportunitate din punctul de vedere al faptului că, pe lângă clădirea mallului, există şi o parcare, cu 400 de locuri, aferentă acesteia.

„Am analizat, în cele din urmă, documentele, şi am ajuns la concluzia că, dacă pe noi, municipalitatea braşoveană, ne costă 30 de milioane de euro să construim o parcare cu 400 de locuri în zona centrală, atunci, aici, la Unirea Shopping Center, avem 300 – în subteran şi suprateran – şi un teren adiacent, care este al nostru, pe care mai putem realiza 200 de locuri”, a afirmat, pentru AGERPRES Rusu, care a precizat că, la valoarea de inventar a clădirii şi parcării de 15 milioane de euro, chiar dacă cea de piaţă este mai mare, ar putea fi o achiziţie benefică pentru municipalitate.

Publicitate

Pe de altă parte, viceprimarul liberal a susţinut că imobilul în care funcţionează mallul nu se pretează pentru a fi amenajate nici spaţii şcolare, nici un eventual spital, însă ar putea găzdui anumite direcţii, servicii ale Primăriei Braşov care au „o interacţiune masivă cu publicul”.

Primăria Braşov deţine o evaluare a clădirii şi parcării respective, realizată de un specialist, însă sumele rezultate din această evaluare sunt confidenţiale. Potrivit unor surse, ar fi de 18,55 de milioane de euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes