Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Braşov impune reguli noi pentru cei care merg cu trotineta electrică. Cele parcate aiurea vor fi ridicate, iar taxa de recuperare este de 50 de lei pe zi

Publicat

pe

Publicitate

Reguli mai clare în oraș pentru utilizatorii de trotinete electrice. Vor fi stabilite în Brașov, dacă Regulamentul de utilizare a trotinetelor electrice pe domeniul public va fi aprobat, în ședința de Consiliu Local de miercuri:

“Există o serie de limitări ale utilizării acestor trotinete, astfel: cei cu trotinete electrice nu vor putea circula pe trotuare decât dacă există piste special amenajate; nu vor putea să se țină de vehicule aflate în mers, nu vor putea să transporte obiecte care prin greutatea sau volumul lor ar putea stânjeni conducerea trotinetei, nu pot să traverseze drumurile publice pe trecerile de pietoni în timp ce se deplasează pe trotineta electrică, deci trebuie să respecte aceleași reguli ca bicicliștii – se dau jos de pe trotinetă – și, la fel, nu pot să circule pe alte benzi decât cele de lângă bordură sau acostament, doar în cazul intersecțiilor unde trebuie să efectueze virajul la stânga”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, pentru radiobrasovfm.ro.

Cine nu respectă prevederile va fi amendat. Sancțiunile prevăzute sunt între 200 și 2500 de lei, în funcție de gravitate. Amenzile le vor putea aplica și polițiștii rutieri, și polițiștii locali.

Mai mult, va exista și un serviciu de ridicare a trotinetelor staționate neregulamentar. Acestea vor fi înapoiate operatorului în termen de 2 zile, cu plata unei taxe de depozitare de 50 de lei pe zi.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tudor Schiller

    29 septembrie, 2021 at 10:39 pm

    Se menționează în articol că regulile care trebuie să le respecte conducătorii trotinetelor electrice (bănuiesc că e valabil și pentru cele clasice – neelectrice) sunt la fel ca cele obligatorii pentru bicicliști. În zonele care nu dispun de piste (Centrul vechi) bicicliștii circulă de regulă pe trotuare fără ca cineva să ia măsuri. Mulți dintre aceștia sunt adolescenți care, singuri sau în grupuri, fac demonstrații de virtuozitate strecurându-se printre pietoni. Am văzut aceste scene pe străzile N. Bălccescu, G. Barițiu, M. Weiss, Republicii și chiar și în Piața Sfatului. Probabil pentru că sunt în vârstă, am fost și apostrofat că nu am făcut loc destul de repede unui conducător pe două roți care circula pe zonă pietonală. Apreciez că și această hotărâre a Consiliului Local în domeniul reglementării circulației și accesului pe domeniul public ca și multe altele (parcarea, accesul sau blocarea accesului etc.) va rămâne doar pe hârtie, organele de ordine accționând în continuare discrețional doar la sesizări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes