Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Brașov anunță că Societatea Națională a Sării scumpește activitatea de deszăpezire. Prețul sării a ajuns la 250 lei tona

Publicat

pe

Societatea Națională a Sării a luat decizia ca, începând cu data de 1 octombrie 2020, să majoreze prețul la sare gemă industrială de la 240 lei/tonă la 250 lei/tonă. Deoarece, municipalitatea și-a făcut stocuri, pentru sezonul rece 2020-2021, anterior acestei date, nu a fost afectată de această majorare în prima parte a iernii, mai ales că activitatea de deszăpezire, cel puțin în luna decembrie, nu a fost intensă. Odată cu creșterea numărului de intervenții pentru deszăpezirea arterelor de circulație din Brașov, s-au redus și cantitățile de material antiderapant din depozite, astfel că Primăria Brașov a trebuit să reînceapă aprovizionarea, de data aceasta la noul preț. 

Publicitate

Având în vedere că sarea este principala substanță utilizată în activitatea de deszăpezire, precum și faptul că această societate de stat este singura care deține monopolul pe activitatea de exploatare și furnizare a sării în România, Consiliul Local va trebui să decidă, în ședința ordinară de miercuri, 27.01.2021, majorarea costurilor de achiziție a acestei substanțe cu 10 lei pe tonă.  

Materialul antiderapant utilizat pentru deszăpezirea arterelor de circulație din municipiul Brașov este format dintr-un amestec de sare cu un inhibitor de coroziune, într-un amestec care asigură eficiență până la -24,5 grade Celsius, în timp ce sarea are eficiență doar până la -7 grade Celsius. În plus, amestecul protejează atât carosabilul și caroseriile mașinilor, cât și spațiile verzi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes