Connect with us
Publicitate

Eveniment

Primăria Brașov, amendată cu 200.000 lei pentru două depozite de deșeuri neconforme

Publicat

pe

Publicitate

Primăria Brașov a fost amendată cu 200.000 lei de către Garda de Mediu pentru două depozite de deșeuri neconforme. Acestea ar fi trebuit închise până la sfârșitul anului trecut. Reprezentanții primăriei au în calcul contestarea amenzii.

Cele două gropi de gunoi neconforme se află în zona Timiș-Triaj și se întind pe 130.000 de metri pătrați. Un depozit este pentru deșeuri industriale nepericuloase și altul pentru deșeuri menajere. Conform directivelor europene, ambele ar fi trebuit închise până în 31 decembrie 2023. Demersurile au întârziat însă pe fondul neînțelegerilor dintre Primărie și firma privată care le administra, transmite europafm.ro.

Între timp, Primăria Brașov s-a ales cu o amendă de 200.000 de lei de la Garda de Mediu pentru că nu asigură paza permanentă a depozitului și pentru că s-a constatat că sunt în continuare transportate deșeuri către rampe. Reprezentanții Primăriei au declarat că iau în calcul contestarea amenzii, explicând că gunoiul care a mai ajuns în depozite a fost adus ilegal și că firma de salubrizare nu a putut interveni pentru îndepărtarea acestuia din cauza vremii neprielnice. În plus, Poliția locală ar fi desfășurat permanent activități de patrulare, supraveghere și pândă în zona pentru a combate fenomenul.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes